Pere cu sirop de scorțișoară și vanilie. Potrivite și pentru diabetici

Pere cu sirop de scorțișoară și vanilie. Potrivite și pentru diabetici

Pere cu sirop de scorțișoară și vanilie, un desert pentru un început de weekend. Perele cu scorțișoară sunt un desert clasic oferit la finalul unei mese, delicios și rafinat. Un desert care îți permite să guști un fruct care nu este întotdeauna apreciat la adevărata lui valoare, dar care rezervă surprize foarte plăcute papilelor tale gustative.

În această versiune, perele sunt potrivite și pentru diabetici.

Pere cu sirop de scorțișoară și vanilie

Porții: 4 

Preparare: 60 de minute

Ai nevoie de:

4 pere ușor verzi

1 lămâie

1 baton de scorțișoară

1 linguriță de scorțișoară pudră

½ păstaie de vanilie

Îndulcitor după gust

Atenție! Unele ingrediente pot conține alergeni (gluten, lactoză…) sau urme de derivați ​​de origine animală.

Pregătești pere cu sirop așa:

Ia o cratiță și umple-o ¾ cu apă. Pune la înmuiat batonul de scorțișoară și pastaia de vanilie, și pune apa să fiarbă aproximativ un sfert de oră.

Între timp, curăță perele, lăsându-le întregi (dacă dorești, le poți tăia în două când le servești, dar cu mare grijă, să nu sfărâme). În acest moment, cu un cuțit, tai fundul fiecărui fruct, în așa fel încât să se creeze o bază stabilă care să permită perelor să rămână în forma inițială.

Ia o oală și aranjază cele patru pere în picioare, una lângă alta. Cele patru pere trebuie să stea în picioare, fără a le face să se miște. După această etapă, toarnă peste pere apa cu scorțișoară și vanilie. Dacă acest lichid nu le acoperă complet, mai poți adăuga apă. Așază oala pe foc și lasă să fiarbă aproximativ treizeci de minute.

Dupa ce a trecut timpul de fierbere, poți să aranjezi perele pe o farfurie, continuând să ții oala cu lichidul pe foc. Adaugă îndulcitorul și scorțișoara pudră. Lasă oala cu sirop pe foc până scade. În acest moment, toarnă siropul peste pere și pune vasul la frigider.

Atenție!

Oala în care vei pregăti perele trebuie să fie de mărimea potrivită, astfel încât să nu se miște cele patru fructe care altfel ar risca să se rupă. De asemenea, este bine să urmărești cât timp pregătești perele, să nu se rupă sau să se prindă de fundul oalei.

Sugestie:

Dacă dorești poți stropi perele cu puțină cacao amară.

My title page contents