Ștrudel cu prune proaspete. Un desert pentru începutul toamnei

Ștrudel cu prune proaspete

Ștrudel cu prune proaspete – o rețetă diferită pentru prepararea prunelor de sezon. Un dulce care îmbină calitățile acestor fructe prețioase cu dulceața unui desert bun.

Ștrudel cu prune proaspete

Porții: 8

Preparare: 25 de minute

Timp de odihnă: 30 de minute

Ai nevoie de:

300 g de făină

1 ou

100 g de zahăr

100 g de unt

600 g de prune

50 g de biscuiți uscați

1 linguriță de praf de copt

1 lămâie netratată

Pregătești un ștrudel cu prune proaspete așa:

Mai întâi, pregătești aluatul. Amesteci făina, jumătate din zahăr și praful de copt. Adaugi apoi untul moale tăiat cubulețe și frămânți până când amestecul devine firimâmicios.

Adaugi apoi un ou și puțină apă rece până când amestecul este omogen. Formezi o minge și o înfășori într-o folie de plastic. Lași la frigider jumătate de oră.

Speli prunele și le tai în felii, apoi le asezonezi cu zahărul rămas și zeama de lămâie, amestecate în prealabil.

Întinzi aluatul pe o hârtie de copt, într-un dreptunghi de aproximativ 20 x 30 cm.

Tapetezi aluatul cu biscuiții uscați zdrobiți și aranjezi prunele în partea centrală.

Acoperi cele două clape laterale de pe umplutura centrală pentru a forma ștrudelul, având grijă să sigilezi bine aluatul pe fiecare parte.

Coci ștrudelul cu prune într-un cuptor static, la 180 °, timp de 40-45 de minute. Îl tai după ce s-a răcit puțin.

My title page contents