Tort de prune, pentru un început de toamnă dulce

Tort de prune - Un tort în ton cu romantica toamnă, ușor de făcut și ușor de iubit!

Tort de prune – Un tort în ton cu romantica toamnă, ușor de făcut și ușor de iubit! Sugestie: În loc de prune, poți prepara acest tort și cu piersici, nectarine sau caise proaspete (în sezon) sau din compot sau congelate (în extrasezon).

 

Tort de prune

Porții: 12

Pregătire: 15 minute

Coacere: 45-55 minute

Timp total: 1 ora și 10 minute

 

Tort de prune

Ai nevoie de:

1 1/2 cană de făină

1 linguriță praf de copt

1/4 linguriță sare

3/4 linguriță condiment plăcintă cu dovleac (o combinație de scorțișoară, ghimbir, cuișoare, nucșoară și cardamom)

1 cană unt nesărat, la temperatura camerei

1 cană zahăr + 1 lingură

2 ouă foarte mari, sau 2 ouă mari + 1 albuș

6-8 prune potrivite ca mărime și coapte

 

Pregătești un tort de prune așa:

Preîncălzești cuptorul la 180 de grade. Așezi o foaie de hârtie pergament peste discul inferior al unei forme de copt cu diametrul de circa 23 cm. Fixezi inelul în jurul discului cu hârtia pergament fixată între acestea două. Tai excesul de hârtie și ungi părțile laterale ale formei.

Bați împreună făina, praful de copt, sarea și 1/2 linguriță de condimente de plăcintă cu dovleac.

Pui în vasul blenderului și bați 1 cană de zahăr împreună cu untul. Adaugi ouăle pe rând. Adaugi încet amestecul de făină. Amesteci cu grijă, incluzând și compoziția de pe marginea vasului.

Întinzi aluatul în forma pregătită în prealabil. Feliezi prunele în 8 părți, dacă sunt mari și cărnoase sau în 4, dacă sunt potrivite ca mărime. Cea mai ușoară modalitate de a face acest lucru este de a rula un cuțit în jurul prunei, pentru a o înjumătăți, apoi faci același lucru pentru a o împărți. Împarte fiecare sfert în jumătate.

Așezi apoi feliile de prune în jurul vârfului tortului într-un model frumos. Asigură-te că sunt așezate apropiat. Presari peste prune 1 lingură de zahăr și restul de 1/4 linguriță de condimente pentru plăcintă cu dovleac. Coci tortul cu prune timp de 45-55 minute, până când trece testul scobitorii (se face mai aproape de mijlocul blatului). Nu lăsa la copt mai mult decât trebuie. Va ieși uscat. După ce ai scos tortul din cuptor, îl lași la răcit timp de 15 minute în formă și încă 10 minute pe platou, înainte de servire.

 

My title page contents