Tartă cu piersici și brânză ricotta. Una dintre bucuriile verii

TARTĂ CU PIERSICI ȘI BRÂNZĂ RICOTTA. UNA DINTRE BUCURIILE VERII

Tartă cu piersici. Șiați că… piersica a apărut cu câteva mii de ani în urmă în China, şi a fost adusă în Europa de perşi? În Evul Mediu piersica era considerată otrăvitoare, în ciuda calităţilor sale terapeutice. Asta din cauza prezenţei acidului cianhidric conţinut în sâmbure. În schimb, florile şi frunzele piersicului s-au bucurat totdeauna de un renume deosebit. Siropul din flori de piersic are un efect blând, fiind recomandat în problemele delicate ale intestinelor copiilor.

Piersicile au un conținut mare de vitamina C si provitamina A, vitaminele B3, B5 si E. Acestea mai conțin: fier, magneziu, fosfor, zinc, iod, potasiu si seleniu. Conțin, de asemenea, cantități considerabile de fitonutrienți, antioxidanți și carotenoizi, fibre. Printre beneficiile consumului de piersici amintim: combaterea anemiei, constipaţiei sau a hipertensiunii arteriale. De asemenea, nutriţioniştii spun că piersicile sunt de ajutor şi în cazul gastritei, a inflamaţiilor rinichilor, bronşitelor sau astmului.

Tartă cu piersici și brânză ricotta

Timp de pregătire: 50 minute + timp de repaus

 

Ai nevoie pentru 6-8 persoane:

 

1 pachet aluat fraged

4 piersici coapte și tari

80 g zahăr

250 g brânză ricotta

40 g unt

½ lămâie bio

4 biscuiți cu cereale

1 lingură zahăr pudră

100 ml smântână proaspătă

 

Pregătești tarta așa:

  1. Zdrobești mărunt biscuiții. Razi coaja de lămâie și topești untul într-o cratiță, la foc mic.
  2. Acoperi cu aluat fraged partea de jos și pereții unei forme de tartă, tapetată în întregime cu hârtie de copt. Înțepi partea de jos a aluatului cu o furculiță, pentru a nu se umfla prea mult în timpul coacerii, apoi așezi peste el firimiturile de biscuiți.
  3. Într-un castron, amesteci brânza ricotta cu zahărul, untul topit, smântâna și coaja de lămâie rasă, apoi torni amestecul obținut pe fundul formei de tartă.
  4. Speli piersicile, le scoți sâmburii, le tai felii, le așezi peste crema de brânză ricotta și presari zahăr pudră.
  5. Pui forma de tartă în cuptorul preîncălzit și o coci la 180 de grade, timp de aproximativ 35 de minute. După ce s-a copt, lași tarta să se răcească, apoi o scoți din formă, înlături hârtia de copt și pui tarta pe un platou. Poți orna tarta cu restul de zahăr pudră.
My title page contents