Dovleceii în alimentația copiilor. Cum să-i faci pe copii să mănânce dovlecei?

Dovleceii în alimentația copiilor. Cum să-i faci pe copii să mănânce dovlecei? Alături de cartofi, dovlecelul este poate singura legumă pe care cei mici o mănâncă cu plăcere. Și dacă lucrurile nu stau chiar așa, iată cum să-i convingi!

Dovleceii sunt legume foarte versatile în bucătărie. În plus, deși sezonul lor este vara, îi poți găsi pe piață pe tot parcursul anului. Astfel îi poți transforma fie în fel principal, fie într-unul secundar sau chiar într-un desert, după placul copiilor. De ce acceptă copiii să mănânce dovlecei? Poate pentru că un gust blând, poate pentru că sunt puțin dulci și fragezi.

Dovlecelul este minunat ca un fel secundar și ca un condiment pentru paste. Ba chiar ca ingredient într-un desert. Iată câteva rețete pe care chiar și cei mici le vor iubi:

Dovleceii în alimentația copiilor: Tort de dovlecei și ciocolată

Nimeni nu va ghici ingredientul secret al acestui desert delicios de ciocolată. Pentru a-l pregăti, speli și tai 300 de grame de dovlecei și apoi îndepărtezi excesul de lichid storcând dovleceii cu mâinile într-o sită. Separat, tai 60 de grame de ciocolată neagră cu 30 grame de migdale, 30 grame de fistic și cu 30 de grame de alune.

Apoi bați două ouă cu 160 de grame de zahăr și, când au devenit spumă, adaugi 120 de ml de ulei de semințe, continuând să mixezi. Adaugi în amestec și dovlecelul și fructele uscate tocate. La final adaugi 350 de grame de făină 00 cernută cu un plic de praf de copt. Umpli o formă de tort căptușită cu hârtie pergament cu acest aluat și coci tortul la 170 ° timp de aproximativ 30 de minute.

Chec cu dovlecei

Pe de altă parte, pentru o gustare savuroasă poți pregăti un chec cu dovlecei. Urmează rețeta clasică cu 7 căni ca bază și adaugă în aluat dovlecei rași și bine storși (urmând aceeași procedură ca și în rețeta anterioară). Apoi amesteci 3 ouă cu o cană de 125 grame de iaurt simplu. Adaugi o cană (aceeași măsură) de ulei de măsline extravirgin și doi dovlecei mici rași (numai partea exterioară verde). Apoi pui două linguri de parmezan ras și trei căni de făină 00 cernută împreună cu un plic de praf de copt.

La final adaugi un vârf de cuțit de sare și de piper și pătrunjel tocat sau mentă. Poți îmbogăți amestecul cu cuburi de șuncă gătită sau cu brânză scamorza. Torni aluatul într-o tavă de pâine căptușită cu hârtie pergament și coci la 180 ° timp de aproximativ 25 de minute. De asemenea, poți umple o tavă de 12 brioșe cu același aluat.

My title page contents