Tartă sărată cu zucchini. Aperitiv sau un fel de mâncare complet

Tartă sărată cu zucchini. Aperitiv sau un fel de mâncare complet

Tartă sărată cu zucchini. Aperitiv sau un fel de mâncare complet, ușor, parfumat și gustos, o plăcintă savuroasă perfectă pentru a o pregăti într-un timp scurt.

Dovleceii se numără printre legumele care se potrivesc cel mai bine oricărui tip de rețetă, de la preparate cu paste până la felul doi, dar și pentru aperitive și plăcinte sărate…toate sunt practic perfecte.

Doar amesteci dovleceii (poate chiar îi sotezi într-o tigaie și îi sărezi), cu un alt ingredient și vei avea o rețetă completă și potrivită pentru meniul de vară.

Rețetele cu dovlecei sunt perfecte mai ales atunci când sunt în sezon, deoarece au un gust mai bun.

 

Tartă sărată cu zucchini. Aperitiv sau un fel de mâncare complet

Porții: 6

Pregătire: 20 de minute

Gătire: 30 de minute

Ai nevoie de:

1 aluat de patiserie

2 zucchini/dovlecei

1 cățel de usturoi

3 ouă

50 g parmezan

pătrunjel tocat

sare

piper

ulei de măsline extra virgin

150 g mozzarella

În plus, ai nevoie de:

1 tigaie de 24 cm

1 tavă de copt cu diametrul de 22 – 24 cm

hârtie pergament

 

Pregătești o tartă sărată cu zucchini așa:

Iei dovleceii, îi cureți, îi speli și le tai capetele. Apoi tai dovleceii în felii nu prea subțiri.

Într-o tigaie prăjești un cățel de usturoi și, de îndată ce este auriu, îl scoți și pui dovleceii, lăsându-i să se prăjească la foc mare timp de cel puțin 15 minute. Amesteci des. Apoi dai deoparte feliile de dovlecel și le lași să se răcească.

Într-un castron pui ouăle, și după gust, sare, piper și pătrunjel tocat, parmezanul și amesteci bine.

Iei o tavă de copt de 22-24 cm și o tapetezi cu hârtie pergament; așezi aluatul în interior și îl înțepi cu un ac sau o furculiță. Torni compoziția de ou în interior, apoi adaugi mozzarella și dovlecelul sotat.

Coci tarta sărată la 180 °, într-un cuptor preîncălzit, timp de 15 – 20 minute, apoi crești temperatura la 200 ° într-un cuptor ventilat timp de încă 10 minute pentru a gratina suprafața.

Odată gata, scoți aluatul din cuptor, îl lași să se răcească și apoi îl tai în felii pentru a fi adus la masă.

Sfaturi

Pentru o variantă mai gustoasă, poți adăuga bucăți de bacon sau bucăți de somon pentru a avea două alternative potrivite pentru diferite meniuri.

Această plăcintă savuroasă se păstrează într-un recipient închis, se pune în frigider și se va păstra timp de două zile.

My title page contents