Fasole mexicană cu salam picant

Astăzi îți propun o fasole mexicană cu salam picant. Fasolea conține aminoacizi, care sunt elementele constitutive ale proteinelor, pe care corpul le folosește pentru a se vindeca și pentru a produce țesuturi noi, cum ar fi oasele, mușchii, părul, pielea și sângele. Proteinele sunt un nutrient esențial.

Există multe tipuri de fasole. Unele dintre cele mai populare soiuri de fasole includ:

  • fasole Lima
  • fasole neagră
  • boabe de soia
  • fasole roșie
  • fasole Garbanzo (sau năut)
  • fasole bleumarin
  • fasole Pinto
  • fasole roșie

Fasole mexicană

Porții: 4

Pregătire: circa 25 de minute

Ai nevoie de:

200 g salam picant (ex. Chorizo)

2 conserve de fasole boabe albă (a câte 425 ml)

2 cepe

1 cățel de usturoi

2 ardei grași roșii

1 lingură ulei

250 g roșii decojite (conservă)

1 foaie dafin

150 ml supă

Sare

Piper

Pregătești o fasole mexicană așa:

Tai salamul fâșii. Scurgi boabele de fasole și de porumb din conservă. Apoi cureți și toci mărunt ceapa și usturoiul. Cureți ardeii grași și îi tai cuburi.

Prăjești în ulei salamul, ceapa și usturoiul circa 5 minute. Adaugi peste ardeiul gras, fasolea, porumbul, roșiile și foaia de dafin. Torni supa și înăbuși totul timp de 20 de minute. Sărezi și piperezi mâncarea, după gust. Consumi mâncarea caldă. E foarte bună!

 

My title page contents