Supă de năut cu chifteluțe frigărui

Supă de năut cu chifteluțe frigăruiui

Supă de năut cu chifteluțe – frigărui. Știai că năutul este cunoscut în lume sub denumiri diferite: boabe garbanzo, mazăre egipteană, fasole ceci? De asemenea, năutul se găsește într-o varietate de tipuri și culori, nu doar soiul bej pe care suntem obișnuiți să îl vedem în magazine. Ele pot fi negre, verzi, maro sau roșii.

Năutul este o sursă excelentă de fibre solubile și dietetice, importante pentru menținerea unui sistem digestiv sănătos. Fibrele solubile conținute de năut pot ajuta la reducerea absorbției colesterolului în sânge și la menținerea nivelului de zahăr din sânge. Prin urmare, consumul de năut reduce riscul apariției bolilor de inimă și ajută la gestionarea diabetului zaharat. Fibrele dietetice din năut și indicele glicemic scăzut pot, de asemenea, ajuta la scăderea în greutate, menținând un nivel de sațietate ridicat pe o perioadă mai lungă.

Supă de năut cu chifteluțe – frigărui

Porții: 4

Preparare: 40 minute

Ai nevoie pentru o supă de năut cu chifteluțe – frigărui de:

1 lingură ulei de măsline

1 ceapă

2 fire de țelină

2 lingurițe chimen măcinat

600 ml supă de legume

1 conservă roșii decojite (400 g)

200 g carne tocată de vită

1 legătură coriandru verde

1 conservă boabe de năut (400 g)

Coaja rasă și sucul de la ½ lămâie

Sare

Piper

Pregătești așa:

Încingi uleiul într-o tigaie și călești ceapa tocată. Adaug țelina și chimenul și le prăjești împreună timp de 1 minut. Stingi totul cu supă și adaugi roșiile. Fierbi circa 15 minute.

Amesteci ½ din cantitatea de coriandru cu carnea, sare și piper și modelezi din compoziția obținută biluțe de circa 2 cm. Le înfigi pe câte 2 pe o țepușă de lemn și le coci circa 10 minute în cuptorul încins la 180 de grade Celsius.

Adaugi în supă năutul și coaja de lămâie și dai în clocot. Adaugi sucul de lămâie, sare și piper. Presari coriandru peste supă și o servești cu chifteluțe – frigărui. Sau, dacă nu ai timp și vrei să simplifici rețeta, poți pune o felie de șuncă sau de jambon.

My title page contents