Beneficiile nectarinelor. Ce trebuie să știi despre acest fruct?

Beneficiile nectarinelor. Ce trebuie să știi despre acest fruct.

Beneficiile nectarinelor sau ce trebuie să știi despre acest fruct? Ca și alte piersici, se crede că nectarinele au ajuns în Europa din China, ceea ce ar fi permis ca acest fruct să se extindă în Asia Centrală și Persia.

 

Beneficiile nectarinelor. Tot ce trebuie să știi despre nectarine

Istoria nectarinelor are origini foarte vechi. De fapt, primele culturi sunt descoperite cu cel puțin 2000 de ani în urmă în China, unde s-a născut piersicul ( Prunus Persica), considerat sacru și reprezentând simbolul nemuririi. Au fost aduse în Europa de Alexandru cel Mare, care a descoperit bunătatea fructului în Persia.

În primul secol d.Hr. piersica ajunge în Roma, unde apar primele culturi și sunt descoperite diferitele diferențe între soiurile de piersică.

Beneficiile nectarinelor. Care sunt proprietățile nutriționale ale nectarinelor?

100 g de nectarine produc aproximativ 44 de calorii și:

1,06 g de proteină

0,32 g de lipide

10,55 g de carbohidrați

1,7 g fibră

1,125 mg de niacină

5,4 mg de vitamina C

0,77 mg de vitamina E

0,185 mg de acid pantotenic

0,034 mg de tiamină

0,027 mg de riboflavină

0,025 mg de piridoxină

332 UI de vitamina A

2,2 μg de vitamina K

5 pg de folat

201 mg de potasiu

26 mg de fosfor

9 mg de magneziu

6 mg de calciu

0,54 mg de mangan

0,28 mg de fier

0,17 mg de zinc

0,086 mg de cupru

 

În 100 g de nectarine există aproximativ 150 μg de beta-caroten, 98 μg de beta-criptoxantină și 130 μg de luteină și zeaxantină.

Când să nu mănânci piersici nectarine?

Nu există interacțiuni ale nectarinei cu medicamente sau alte substanțe. Dacă ai dubii, mai bine ceri sfatul medicului tău.

Sezonul nectarinelor începe prin mai – iunie și continuă până la sfârșitul lunii septembrie.

Beneficiile nectarinelor. Posibile beneficii și contraindicații ale nectarinelor

Nectarina este o sursă scăzută de calorii, de antioxidanți, minerale și vitamine. Vitamina C ajută la apărarea de radicalii liberi, promovează o bună apărare imună și participă la sinteza colagenului. Vitaminele A și E, împreună cu flavonoide (luteină, zeaxantină și beta-criptoxantină), ajută la combaterea speciilor reactive de oxigen și a radicalilor liberi. În plus, vitamina A promovează sănătatea pielii și pare să protejeze împotriva tumorilor cavității pulmonare și orale. Vitaminele din grupul B sunt importante pentru asigurarea unui bun metabolism, fierul contribuie la producerea de globule roșii și potasiu, protejează sănătatea cardiovasculară, controlul ritmului cardiac și al tensiunii arteriale.

Nectarina poate declanșa asa-numitul sindrom alergic oral. Cu toate acestea, alergia la acest fruct este rară.

Proprietățile nectarinelor

Principala caracteristică a nectarinelor constă în pielița netedă și lucioasă, care are multe proprietăți benefice.

Într-un singur fruct găsim o cantitate mare de potasiu, fosfor și vitamina C, care stimulează sistemul imunitar, permițând organismului să se apere împotriva atacurilor de viruși și bacterii. Și, de asemenea, sunt foarte ușoare și ușor de digerat, în 100 g există doar 30 de calorii. Motiv pentru care nectarinele sunt unul dintre alimentele preferate pentru persoanele care au probleme cu digestia. Consumul lor este recomandat femeilor însărcinate și este gustarea perfectă pentru copii, deoarece, în plus față de a face foarte bine, nectarina este, de asemenea, foarte bună la gust.

Pielea și pulpa nectarinei se caracterizează prin prezența proprietăților antioxidante și a celor împotriva cancerului, datorită, în special, prezenței substanțelor cum ar fi vitamina E, caroten, luteină, clor acid.

Datorită potasiului, nectarinele sunt recomandate persoanelor care suferă de probleme cardiace. De fapt, contribuie la reducerea tensiunii arteriale, permițându-le să reducă excesul de lichide.

Vara, nectarinele sunt o revigorare naturală împotriva căldurii și o mâncare excelentă pentru a preveni astenia, hipertensiunea și retenția apei.

Nectarinele și piersicile, în general, sunt recomandate chiar și sportivilor. Deoarece conțin o cantitate mare de fructoză și zaharuri care ajută la recuperarea energiei mult mai rapid. Iar datorită cantității mari de apă prezente, consumul de nectarine reduce transpirația.

 

Nectarina reprezintă, prin urmare, un fruct care are multe proprietăți și care dacă se introduce într-o dietă echilibrată, aduce numeroase beneficii organismului în ceea ce privește sănătatea.

My title page contents