Vine bebe. Ce hăinuțe să cumpăr?

Vine bebe. Ce hăinuțe să cumpăr? Există o „listă perfectă” de îmbrăcăminte de care este nevoie în primele luni de viață pentru micuții casei? Ce este util și cum să alegi primele hăinuțe pentru bebelușul tău? Iată câteva sugestii, pentru a nu te prinde momentul nepregătită!

Alegerea garderobei pentru bebeluș sau pentru un copil mic este bucuria părinților, a bunicilor și a întregii familii. În primele luni de viață, însă, copiii nu au nevoie de o varietate prea mare de haine. Mai degrabă, de ajutor este ca acestea să fie de diferite tipuri. Atât pentru frecvența în care trebuie schimbate, cât și pentru viteza cu care bebelușul  crește de la săptămână la săptămână. De aceea, a avea la îndemână câteva dimensiuni mai mari poate fi de mare ajutor pentru părinți, și astfel aceștia vor putea să fie mereu pregătiți.

Primele haine pentru copii, ce să cumpăr?

Salopete, body-uri, pijamale: important este ca acestea să fie practice, confortabile și delicate pentru pielea bebelușului.

Înante de toate, cu siguranță alegerea hainelor depinde de preferințele mamei și ale tatălui, de mărimea bebelușului, de sezonul în care se naște… Țesăturile sunt și ele importante, deoarece pielea unui nou-născut este foarte sensibilă. Cele sintetice, de exemplu, pot provoca mâncărimi.

Vine bebe. Iată ce haine să-i cumperi pentru primele zile:

Salopete

În primele zile, salopetele sunt piesa vestimentară ideală pentru bebeluși. Se deschid pe toată lungimea piciorului și astfel, nu e nevoie ca bebelușul să fie dezbrăcat complet atunci când îi schimbi scutecul. Pot fi din diverse țesături precum bumbac fleece, chenille sau bumbac ușor, în funcție de sezon și special concepute pentru băieți și fete.

În primele luni ai nevoie de o cantitate mai mare de salopete. Există seturi care conțin două sau mai multe salopete, în culori asortate; acestea sunt cu siguranță convenabile. Mărimile mai mari au adesea o talpă anti-alunecare pentru a ajuta bebelușul în perioada când va începe să facă primii pași.

Body din bumbac

Cu mânecă scurtă sau lungă, în funcție de sezon. Body-urile sunt, în general, mai confortabile decat tricourile, deoarece nu se ridică lăsând spatele descoperit.

Tricouri

De asemenea, cu mâneci lungi sau scurte, în funcție de anotimp, cu guler stil cămașă sau decolteu rotund și închidere cu nasture, Tricourile se poartă împreună cu pantalonași cu picior/botoșei.

Hanorace și pulovere

Acestea sunt piese vestimentare foarte confortabile atât acasă, cât și afară, în orice anotimp, mai ales în zilele de primăvară și toamnă. În plus, modelele cu glugă ajută la menținerea copilului în siguranță, atunci când începe să bată vântul sau se lasă frigul.

Pijamale

Foarte utile, având în vedere timpul pe care bebelușii îl petrec în pat în primele luni de viață. Țesătura ideală este bumbacul, pentru a evita ca bebelușul să transpire sub pilotă sau pătură. În funcție de sezon, pijamalele pot fi cu mâneci lungi sau scurte. Ca și în cazul salopetelor, poate fi convenabil să cumperi seturi cu mai multe pijamale.

 

 

My title page contents