alimente interzise până la 1 an

Un bebeluș are nevoie de mese sănătoase care să îl ajute să se dezvolte armonios. Tocmai de aceea există câteva alimente interzise până la 1 an, pe care ar fi bine să nu le folosești atunci când prepari mesele celui mic!

Cei mici, mai ales atunci când sunt bebeluși, au nevoie de o alimentație cât se poate de sănătoasă! Până la vârsta de 1 an, ar fi mai bine pentru ei să nu mănânce anumite produse precum miere, porumb, fructe crude sau nuci. Acestea pot afecta sănătatea bebelușului și pot cauza efecte adverse.

Există alimente interzise până la 1 an, iar potrivit celor de la Babycenter.com, iată câteva dintre acestea:

Mierea este un aliment interzi pana la 1 an

Deși pentru adulți mierea este un aliment benefic, pentru cei mici mierea nu este indicată. Tractul intestinal al bebelușului nu poate suporta foarte bine toxinele pe care le conține mierea, iar astfel poate apărea botulismul.

Laptele de soia și laptele de vacă

Acesta este bogat în proteine, iar în primul an, stomacul bebelușului nu este pregătit pentru un astfel de aliment. Mai mult decât atât, pentru bebeluși, laptele de vacă este chiar mai greu de digerat și poate cauza și reacții alergice la lactoză.

Alimentele tăiate în bucăți mari

Pentru bebeluși este mult mai greu să digere alimente, mai ales legume crude tăiate în bucățele. Cel mai bine este sa le tai foarte mărut, să le dai pe răzătoare sau să le pasezi. Dacă sunt tăiate prea mari, ele se pot bloca în intenstine și pot împiedica procesul de digestie.

Nucile și semnințele sunt pe lista de alimente interzise până la 1 an

Cel mai bine ar fi sa îndepărtezi semințele din fructele crude înainte să i le dai celui mic. De exemplu semințele de pepene sau pe cele din roșii ori din dovlecei sau castraveți. Nici nucile, popcornul sau midgalele nu sunt potrivite pentru cei mici.

Stomacul copilului nu este pregătit să digere alimente atât de tari, iar acest fapt poate conduce la diferite infecții.

Alimentele lipicioase sunt pe lista cu produse interzise până la 1 an

Pe această listă de alimente interzise până la 1 an sunt și dulciurile procesate cu o textură lipicioasă precum jeleurile, caramelele, fructele confiate sau guma de mestecat. Acestea se pot lipi de intestinele bebelușului.

Untul de arahide nu este indicat pentru bebeluși

Untul de arahide este un alt aliment lipicios și greu de digerat pentru bebeluși. Ar fi mai bine ca acesta să fie avitat până la vârsta de un an.

Totuși, înainte să introduci un aliment nou în alimentația celui mic ar trebui să consulți pediatrul. Acesta știe cel mai bine ce este recomandat și ce nu, și mai ales când ar fi momentul potrivit pentru bebelușul tău să mănânce anumite produse.

 

 

 

 

 

 

 

 

My title page contents