Fumatul în timpul alăptării: ce efecte negative are și de ce nu este indicat

fumatul în timpul sarcinii

Fumatul în timpul alăptării, ca și în perioada celor nouă luni de sarcină, nu are efecte pozitive asupra dezvoltării celui mic! Există o serie de efecte adverse și probleme cu care voi și cei mici vă puteți confrunta, atunci când nu renunțați la țigări în perioada alăptării!

 

Dacă îți dorești ca cel mic să se dezvolte într-un mod sănătos, să aibă un sistem imunitar bun și să crească frumos, ar fi bine să știi că el are nevoie de ajutor din partea ta! Alăptarea la sân a copilului in primele luni de viata este cât se poate de importantă pentru sănătatea acestuia.

Mai mult decât atât, dacă vrei ca cel mic să se bucure de un organism puternic, îi poți cere și ajutorul medicului, care să va stabilească un regim alimentar cât mai echilibrat.

Fumatul însă, nu este pe lista cu opțiuni sănătoase pentru copilul tău. Nicotina poate ajunge la cel mic prin laptele matern, îi poate distruge sau micșora proprietățile nutrivite, iar apoi v-ați putea confrunta cu situații neplăcute. Mai departe, iată, potrivit VeryWellFamily.com, ce se poate întampla dacă fumezi în timpul alăptării:

Riscuri pe care le aduce fumatul în timpul alăptării

Este un lucru foarte clar: fumatul este nociv pentru bebeluș și trebuie evitat! Studiile arată că, dacă fumezi chiar înainte să alăptezi, nicotina va ajunge la bebeluș, prin lapte. Iată ce efecte poate avea:

  1. Fumatul poate scădea producția ta de lapte.
  2. Nivelul de vitamina C pe care copilul și-l ia din laptele matern scade.
  3. Apar riscurile ridicate ale alergiilor respiratorii la infanți.
  4. Există riscul sindromului morții subite la adulți.
  5. Infanții se pot confrunta cu probleme de creștere.

Pe lângă acestea, cei de la VeryWellFamily.com, mai notează, potrivit, studiilor, și alte simptome ce pot apărea la bebelușii ai căror mame au ales fumatul în timpul alăptării:

  1. Studiile arată că poate apărea și apneea, încetări pentru scurt timp ale respirației;
  2. Greața și vărsăturile;
  3. Vulnerabilități la infecții;
  4. Strabism sau alte afecțiuni ale vederii.

Pentru tine și pentru copilul tău ar fi cât mai sănătos să renunți la fumat!

 

 

 

My title page contents