Vrei câteva sugestii de nume de copii la modă?

Încă de dinainte de venirea pe lume a copilului – chiar și înainte de a ști dacă e băiețel sau fetiță – părinții încep să se gândească ce nume îi vor da și să întocmească liste. Vrei câteva sugestii de nume de copii la modă?

 

Numele meu, de exemplu, a fost decis de mama după vizionarea unui film italian. Atât de tare i-a plăcut personajul principal, Laura, încât a hotărât să îmi dea numele acestuia. Când eu am devenit mamă, la rândul meu, am vrut un nume deosebit pentru fata mea. Îmi amintesc că era ultima zi în care trebuia să îi declar numele, pentru eliberarea certificatului de naștere, și eu încă nu știam ce să aleg. Ca să nu ai și tu atâtea dileme, îți dăm o mână de ajutor sugerându-ți câteva exemple de nume de copii la modă. Atât pentru fetițe cât și pentru băieței.

Atenție la armonie!

Nu te mira, da, chiar există o modă în privința numelor copiilor. La un moment dat a existat o adevărată „epidemie” de Alexandru/Alexandra și David. Personal am observat că, în general, la numele de băieți se întâmplă acest fenomen de propagare. Când este vorba despre fetițe, însă, se pare că părinții au mai multă imaginație și mai multe variante. Foarte mulți preferă pentru copii un nume românesc, adesea al unui sfânt din calendarul ortodox, pentru a mai avea un motiv de sărbătoare pe lânga cel al aniversării. Și eu, și fiica mea, ne încadrăm la această categorie, având câte două prenume. Am întâlnit și persoane cu trei prenume, dar parcă e deja cam mult… Studiază cele două liste pe care ți le oferim și alege dacă îți place ceva. Acestea sunt prenumele care se pare că sunt preferate anul acesta. Dar nu uita că este important ca prenumele să fie în armonie cu numele de familie. Așa că rostește-l combinațiile cu voce tare de câteva ori, ca să vezi cum îți sună.

Nume de băieți

Arthur, Ayan, Aryan, Andrei, Adam, Achim, Albert, Adrian
Benjamin, Bogdan
Codrin, Ciprian,
Daniel, Damian, Dominic, Darius, Dylan
Edward, Eric, Ethan, Ezra
Felix, Fabian
George, Gabriel
Horațiu
Ioan
Joseph
Liviu, Luca, Lucas, Louis, Lucian, Liam, Luke, Leo
Matei, Matteo, Martin, Mihai, Marius, Mihnea
Narcis, Nicholas, Noah, Nathan
Oscar, Oliver, Owen
Radu, Rareș, Raul
Sebastian, Samuel, Simon, Sorin, Sabin
Thomas, Toma, Theodor, Tobias, Tudor
Vicențiu
William

Nume de fete

Arionna, Aliona, Ariana, Ava, Amelia, Aurora, Alessia, Anabell, Alma, Anastasia, Anna, Antonia, Adela, Anastasia, Amelia, Aurora, Alice, Adelina, Ada
Bella, Brianna, Beatrice
Chloe, Carolina, Cecilia, Carina, Charlotte, Clara, Corina, Cerasela, Casandra, Casiana
Daria, Darianna, Dora, Delia
Evelyn, Emilia, Erica, Emma, Eva, Eliana, Elisa, Ella, Elena
Ilinca, Isabelle, Iris
Flavia
Gloria
Irina, Ilinca, Iulia
Julia
Karina
Lydia
Matilda, Milena, Maya, Marga, Magda, Miruna
Nora, Naomi, Nova, Natalia
Olivia
Rebecca, Raissa, Renata
Stella, Sara, Sienna, Sonia, Sofia
Tania, Timeea
Violeta, Victoria, Valentina, Valeria, Vanessa
Zoe

 

 

My title page contents