Efectele benefice ale sării. 5 motive pentru care sarea este bună

Efectele benefice ale sării asupra organismului nostru sunt multe. Sarea a fost asociată cu multe afecțiuni, inclusiv cu hipertensiunea arterială. 

 

Deci… este sarea sănătoasă?

Gargara cu apă sărată este unul dintre remediile naturale preferate de persoanele care suferă de afecțiuni ale gingiilor, infecții, etc. Compușii din sare ajută vindecarea și calmează inflamația țesuturilor, făcând-o deosebit de utilă după curățarea dinților.

Poți folosi clătirea cu apă sărată pentru igiena zilnică. Apa cu sare ajută la alcalinizarea gurii, un gest excelent pentru echilibrarea pH-ului gurii.

Este sarea foarte rea pentru corpul tău?

În ultimele decenii, sarea a fost catalogată ca fiind ceva rău, deoarece a fost asociată cu hipertensiune arterială și boli de inimă.

Ideea că o dietă cu conținut scăzut de sare este mai bună pentru noi a început acum 200 de ani și a fost fondată pe știința defectuoasă. Medicii știau atunci că organismul nostru se bazează pe sare pentru a menține echilibrul presiunii arteriale. Ei considerau atunci că un consum prea mare de sare a contribuit la creșterea tensiunii arteriale și a bolilor de inimă. Cu toate acestea, cercetarea constată că această teorie fundamentală nu este atât de clară, așa cum se credea odată. O meta-analiză a peste 6 250 de pacienți a constatat că nu există o legătură reală între aportul de sare, hipertensiunea arterială și riscul bolilor de inimă.

Simptomele deficienței de sare

Dacă nu consumi suficientă sare, aceasta poate provoca probleme corpului și poate afecta sănătatea.

Iată câteva semne ale deficienței de sare:

  • Reducerea hidratării, în special la sportivi;
  • Crampe musculare;
  • Un risc mai mare de atac de cord;
  • Dureri de cap;
  • Stare de slăbiciune;
  • Iritabilitate.

Efectele benefice ale sării. De ce are nevoie corpul tău de sare?

Se consideră că organismul nostru nu este foarte bun la reglarea nivelului de sare. De exemplu, s-a crezut că, dacă mâncăm mai multă sare, automat ne va fi sete și vom bea mai multă apă, ceea ce va duce la diluarea nivelurilor de sodiu din corpul vostru.

Cu toate acestea, studiile constată că sarea are multe beneficii în organism, printre care o conservare mai mare a apei corpului și o senzație mai mică de sete. Probabil opusul a ceea ce ce crezi. Prin urmare, organismul poate prioritiza nivelurile sale de sare. S-a dovedit că acestea ajută la gestionarea metabolismului într-un mod pozitiv.

 

Efectele benefice ale sării. Iată 5 beneficii ale adăugării de sare în dieta ta:

1. Efectele benefice ale sării. Te ajută să rămâi hidratat/ă

Pentru a rămâne hidratată mai bine, corpul are nevoie de un echilibru delicat de sodiu și potasiu. Dacă există prea mult sodiu în organism, corpul va reține apă. Potasiul funcționează pentru a echilibra acest lucru, motiv pentru care sarea marină este mult mai bună decât clorura de sodiu sau sarea de masă. Sarea de mare, cum ar fi cea roz de Himalaya (sau sarea celtică), conține atât sodiu cât și potasiu, ceea ce te ajută să echilibrezi nivelurile în mod natural.

2. Promovează o bună sănătate vasculară

Când vine vorba de sarea marină în mod special, aceasta are de fapt efecte protectoare împotriva bolilor de inimă. Din nou, este important să se facă diferența între sarea marină și sarea de masă, care este mult mai puțin benefică din cauza profilului mineral inexistent. Constatările privind modul în care sarea marină ajută markerii bolilor cardiace contrazic direct anii în care se recomanda evitarea sării în diete. Atenție, este important doar tipul de sare pe care îl folosești!

3. Echilibrează electroliții și previne crampele musculare

Sarea de mare este o sursă excelentă de electroliți, care s-a demonstrat că împiedică crampele musculare în timpul exercițiilor fizice. Sarea de mare conține sodiu, magneziu, potasiu și calciu, iar organismul are nevoie de toate acestea pentru o sănătate optimă. Aceste minerale trebuie să provină din dieta ta. Deoarece organismul nu le poate crea. Fără electroliți suficienți, poți simți bătăi neregulate ale inimii, oboseală, greață și chiar convulsii.

4. Sprijină un sistem nervos sănătos

Sodiul reglează fluxul de apă în corp, ceea ce este esențial pentru un sistem nervos sănătos. La fel ca în cazul altor funcții ale corpului, creierul are nevoie de echilibrul corect al sodiului cu alți electroliți, motiv pentru care sarea de mare este o opțiune mult mai bună decât sarea de masă.

5. Efectele benefice ale sării. Îmbunătățește somnul

Dar dacă acorzi o atenție deosebită, vei realiza că sfatul împotriva consumului de sare înainte de culcare se referă la sarea de masă și la alimente prelucrate, ceea ce poate provoca o cantitate de sodiu în balanță în organism. Sarea de mare se crede că îmbunătățește somnul, deoarece conține mulți electroliți utili pentru reglarea hormonilor.

Dacă vei schimba sarea de masă cu o sare naturală, poți avea un somn mai bun, îți va fi mai puțin sete sau foame și vei fi mult mai mulțumită când mănânci. De asemenea, este important să te asiguri că ai suficientă sare ori de câte ori faci sport. Deoarece corpul transpiră și o elimină. Pentru oricine face sport sau participă la o competiție de înaltă intensitate, există comprimate de sare pentru o rehidratare mai bună.

Concluzie: Care sare este cea mai bună sare pentru tine?

Există o mare diferență între sarea de masă și sarea de mare. Asigură-te că schimbi sarea de masă cu sare de mare din Marea Celtică sau cu sarea de rocă roz de Himalaya.

My title page contents