Ce beneficii are avocado pentru păr. Cum contribuie la sănătatea părului?

ce beneficii are avocado pentru păr

Avocado este un fruct minune, dar știi ce beneficii are avocado pentru păr? Este grozav sub formă de măști și împachetări.

 

Să vedem care sunt beneficiile sale și cum să-l folosim:

Avocado este un fruct renumit nu numai pentru folosirea lui în preparatele culinare, dar și pentru tratamentele de înfrumusețare pentru față, corp și păr. Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, acid oleic și vitamina E, are proprietăți nutritive și regeneratoare.

Iată câteva măști pentru păr:

Mască de avocado, lămâie și ulei de măsline

Iei un avocado și-l tai în jumătate, scoți sâmburele și pui pulpa într-un castron. Apoi o zdrobești cu o furculiță. Adaugi sucul de lămâie și o lingură de ulei de măsline. Amesteci bine, până obții o cremă compactă (dacă e nevoie, poți folosi blenderul). Aplici masca pe părul umed și o lași să acționeze timp de cel puțin o jumătate de oră. Apoi șamponezi părul și continui spălatul în mod obișnuit.

Ce beneficii are avocado pentru păr. Mască de avocado, migdale și nucă de cocos

Dacă ai părul foarte deteriorat, este potrivită o mască cu o putere și mai mare de regenerare și mai nutritivă. După zdrobirea pulpei de fruct într-un castron, ca în rețeta anterioară, adaugi două linguri de lapte de migdale și trei linguri de ulei de nucă de cocos pură. Amesteci cu grijă, aplici crema obținută pe tot părul și lași să acționeze timp de o jumătate de oră, înainte de clătire.

Masca de avocado și ouă

Această mască este ideală pentru părul fin și neted, deoarece îi conferă volum și îl întărește. Zdrobește pulpa de avocado, adaugă un ou și amestecă totul, pentru a obține o cremă fină. Aplici crema pe păr, de la rădăcini până la vârfuri. Lași să acționeze timp de cel puțin o jumătate de oră și șamponezi.

Împachetare pentru părul uscat, cu ulei de avocado

Nu numai pulpa de avocado, dar și uleiul obținut din avocado este excelent pentru păr. Îl găsești ușor în magazinele cu produse naturale. Pentru întărirea și hrănirea părului, aplică o lingură de ulei de avocado pe toată lungimea părului, înainte de șamponare. Poți să-l lași să acționeze timp de 20 de minute sau pe tot parcursul nopții. Va intra foarte bine în păr, iar acesta va avea un aspect proaspăt.

 

My title page contents