Beneficiile uleiului de dovleac pentru sănătate și frumusețe. În țări precum Austria, Germania și țara noastră, uleiul obținut din semințele de dovleac este folosit în mod obișnuit în bucătărie pentru a asezona diverse salate, carne la grătar, supe și multe altele.

Uleiul este chiar protejat de Uniunea Europeană prin eticheta IGP, Indicație Geografică Protejată.

Conținutul de vitamina E este, de fapt, semnificativ. Este, de asemenea, un ulei bogat în acid oleic și linolenic, deci hipolipemiant. Cu un conținut scăzut de grăsimi și un excelent aliat în prevenirea bolilor arteriosclerotice. Semințele de dovleac măcinate și amestecate cu miere sunt printre cele mai vechi metode de tratament utilizate de țările care le folosesc în mod tradițional.

Beneficiile uleiului de dovleac. Avantajele minunate pentru sănătate și frumusețe

Uleiul din semințe de dovleac este un ulei vegetal de culoare verde închis, cu o aromă intensă de nucă, obținut din presarea la rece a semințelor de dovleac. Este folosit în bucătărie pentru a da gust salatelor, pentru a aromatiza supele și alte feluri de mâncare. Dar nu este indicat pentru prăjit. Deoarece o temperatură ridicată îi poate distruge structura și proprietățile nutritive.

De asemenea, este utilizat în produse cosmetice. Îl întâlnim adesea, printre ingredientele a numeroase produse de înfrumusețare, datorită conținutului ridicat de acizi grași, omega 3, antioxidanți și vitamina E.

Uleiul de semințe de dovleac este foarte versatil. Dacă este păstrat corect, poate dura câteva zile la frigider și poate fi folosit pentru a da rezistență și frumusețe părului, pielii sau pentru a fi consumat.

Beneficiile uleiului de dovleac. Iată 10 dintre ele:

1. Ameliorează durerile de artrită

Uleiul din semințe de dovleac are o componentă antiinflamatoare foarte puternică, care acționează similar cu medicamentele antiinflamatorii pe care medicii le prescriu pacienților care suferă de artrită. Prin urmare, o lingură de ulei de semințe de dovleac adăugată la dieta ta reduce durerea cauzată de inflamația articulațiilor.

2. Are grijă de păr

Uleiul de semințe de dovleac conține multe ingrediente pentru îngrijirea părului. Cercetările științifice au arătat că acest ulei împiedică producerea enzimei 5-alfa reductază, despre care se crede că este responsabilă de încetinirea creșterii părului. Uleiul din semințe de dovleac este, de asemenea, bogat în acid folic, vitamina E, acizi grași și omega 3, toți nutrienții esențiali pentru un păr sănătos.

3. Reduce colesterolul

Dacă adaugi o lingură de ulei din semințe de dovleac într-o masă bogată în colesterol, acesta poate opri parțial absorbția colesterolului LDL. Și, prin urmare, eliberarea acestuia în fluxul sanguin. Acest lucru se datorează fitosterolilor, care au fost găsiți în cantități mari în uleiul de semințe de dovleac.

4. Beneficiile uleiului de dovleac. Protejează ochii

Combinația de acizi grași și antioxidanți, ambele categorii conținute în uleiul de semințe de dovleac, ajută la protejarea ochilor de lumina soarelui și de degenerarea maculară.

5. Poate fi folosit ca loțiune corporală

Pentru că uleiul de semințe de dovleac conține mulți acizi grași, acesta poate fi folosit ca loțiune corporală. Mulți oameni chiar cred că uleiul de semințe de dovleac este mai bun decât uleiul de nucă de cocos. De ce? Deoarece acest ulei are o acțiune antiinflamatoare excelentă, reduce roșeața și petele pielii cauzate de acnee și alte iritații ale pielii.

6. Reduce simptomele sindromului de colon iritabil

Uleiul din semințe de dovleac reduce și simptomele sindromului de colon iritabil (SCI). Concentrația mare de acizi grași, combinată cu ingredientele antiinflamatorii, ajută la reducerea inflamației tractului gastrointestinal. Există multe cazuri de persoane care suferă de acest sindrom, care după un consum regulat de ulei de semințe de dovleac au constatat o îmbunătățire marcantă.

7. Ajută la prevenirea pietrelor la rinichi

Consumul de ulei din semințe de dovleac încurajează drenarea eficientă a apei în organism, reducând presiunea asupra vezicii urinare și a rinichilor. Din acest motiv, uleiul de dovleac este un tonic excelent pentru sistemul urinar și renal. Și, de asemenea, ajută la reducerea riscului de a dezvolta pietre la rinichi.

8. Beneficiile uleiului de dovleac. Distruge viermii și paraziții intestinali

Uleiul din semințe de dovleac distruge viermii și alți paraziți care se pot dezvolta în intestin și sunt dăunători sănătății.

9. Alternativă la uleiul de nucă de cocos

Unele persoane susțin că uleiul de nucă de cocos provoacă iritarea pielii, în timp ce au descoperit că uleiul de semințe de dovleac este chiar mai bun decât un produs hidratant conceput pentru piele sensibilă. Și pe bună dreptate, deoarece uleiul de semințe de dovleac are toate ingredientele necesare pentru îngrijirea pielii. Este și mult mai lejer decât uleiul de nucă de cocos și nu înfundă porii.

10. Consolidarea sistemului imunitar

Uleiul din semințe de dovleac întărește sistemul imunitar și este un aliat excelent pentru creier. Este bogat în zinc, o substanță de care organismul nostru are nevoie pentru a repara celulele deteriorate și a permite generarea de noi celule.

 

My title page contents