Beneficiile unei vacanțe la țară pentru copii

Beneficiile unei vacanțe la țară pentru copii sunt foarte multe. În fiecare an, multe familii se gândesc să organizeze vacanțe minunate la țară cu copiii și…bine fac! De fapt, cercetările recente au confirmat că mediile rurale au un efect pozitiv asupra noastră, a tuturor.

Petrecerea timpului la țară poate promova relaxarea, poate îmbunătăți concentrarea, poate promova bunăstarea psihofizică și poate avea efecte benefice chiar și pentru cei mai tineri membri ai familiei.

Atât de multă fericire…

Studiile au afirmat în mod repetat că un copil care provine din mediul rural este un copil fericit. Și nu este surprinzător, deoarece, potrivit unor cercetători, aerul din mediul rural stimulează producția de serotonină; cunoscută tocmai sub numele de hormonul fericirii și al bunei dispoziții. În plus, s-a constatat că natura nu numai că poate relaxa mintea, dar se poate dovedi a fi un remediu valabil pentru a învinge anxietatea. În ziua de azi, mulți copii sunt stresați și anxioși!

A trăi la țară sau a petrece timp din când în când la vârsta preșcolară, poate ajuta, de asemenea, la prevenirea dezvoltării astmului, precum și a numeroaselor alergii. În aceste situații, organismul se obișnuiește treptat cu polenul și permite sistemului imunitar să se întărească de la o vârstă fragedă.

Un alt beneficiu pe care-l oferă viața la țară: aceste medii favorizează curiozitatea și învățarea. Doi factori care îi pot ajuta pe cei mici să crească în cel mai bun mod; învățând și descoperind tot ceea ce natura are de oferit. Însă, beneficiile vacanței la țară nu sunt doar pentru copii, ci și pentru părinții lor; și ei se pot relaxa și pot fi fericiți pentru experiențele pozitive trăite de copiii lor.

Beneficiile unei vacanțe la țară pentru copii: contactul cu animalele și o mâncare bună

Mediul rural permite copiilor să descopere natura, să fie în contact cu sau în apropierea animalelor. Acest lucru este, de asemenea, perfect pentru dezvoltarea lor și le permite să învețe, în timp ce se distrează, și să iubească natura și animalele. Pe lângă faună, nu putem subestima flora variată care urmează să fie descoperită și nici aromele autentice pe care ni le oferă pământul.

Datorită vacanțelor în mediul rural, copiii se pot bucura, de fapt, de numeroase alimente organice; excelente pentru promovarea sănătății și a unei alimentații adecvate. De asemenea, copiii învață de unde provin alimentele, legumele și fructele. Pot participa la culesul fructelor sau al plantelor medicinale. Pe câmp pot vedea diverse animale libere cum pasc iarbă. Cerul, de asemenea este spectaculos la țară. Clar, albastru… ziua, plin de stele… noaptea. Aerul foarte curat îi face pe copii să adoarmă repede seara și bine. Susurul gâzelor oferă un confort minții, iar relaxarea într-un hamac fixat între pomii din grădină este iar o experiență de neuitat.

Și acestea sunt doar câteva aspecte și beneficii ale unei vacanțe la țară pentru copii. Și de ce nu… și pentru adulți!

 

My title page contents