7 targuri de sarbatoare pentru un Craciun de poveste in Romania

Azi, ai 7 targuri de sarbatoare ca sa traiesti un Craciun cu adevarat de poveste, aici, acasa, in Romania. Madalina Isar te ajuta sa patrunzi intr-o simfonie magica de iarna. Cum? Iti arata cele mai frumoase Targuri de Craciun din Romania. Cateva locuri ideale de explorat in familie. Daca nu ti-ai facut planuri pentru zilele de sarbatoare, iata cateva orase din tara – transformate in adevarate centre ale lui Mos Craciun…

 

 

Piata de Craciun din Sibiu

Decorul paradisiac al Sibiului, atmosfera de basm si forfota melodioasa ce se formeaza aici in preajma sarbatorilor, fac ca acesta sa fie fara indoiala cel mai frumos oras din tara. De cativa ani buni, Sibiu gazduieste cel mai lung si spectaculos Targ de Craciun.

Aflat deja la a -11 – a editie, targul tine pana pe 3 ianuarie prilej excelent pentru vizitatorii intarziati sa-l descopere si cu ocazia Anului Nou. Piata Mare din centrul Sibiului este ”invelita” cu o perdea fabuloasa de lumini si ghirlande stralucitoare. Cu cele peste 100 de casute din lemn, mini-parcul de distractii pentru copii si Atelierul Mosului, Piata de Craciun din Sibiu este una dintre cele mai spectaculoase din Europa.

 

Foto©facebook/targuldecraciun

Piata de Craciun din Sibiu

Piata de Craciun din Sibiu

 

Craciun in Sibiu

Tarife de la 135 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Targuri de sarbatoare fastuoase in Romania

 

7 targuri de sarbatoare pentru un Craciun de poveste in Romania

7 targuri de sarbatoare pentru un Craciun de poveste in Romania

 

Piata de Craciun din Iasi

Aflat la prima editie, Targul de Craciun din Piata Unirii a asezat vechea capitala a Moldovei in topul locurilor spectaculoase de vazut in sezonul sarbatorilor de iarna. Zeci de cabanute din lemn, desprinse parca din basmele de iarna, imprejmuiesc un brad natural decorat in stil clasic, decorate perdele luminoasa ce se intind peste intreaga piata a Iasiului.

Magia sarbatorilor de iarna se simte peste tot in Iasi, iar daca ti-ai facut planuri sa descoperi fascinantul oras alaturi de cei mici, sunteti invitati si in fata Ateneului unde, an de an, in Casuta lui Mos Craciun, cei mai cuminti copii primesc cadouri de la spiridusi.

 

Piata de Craciun din Iasi

Piata de Craciun din Iasi

 

Foto©facebook/PrimariaMunicipiuluiIasi

Craciun in Iasi

Tarife de la 105 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*.  Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Piata de Craciun din Bucuresti

Nu ti-ai facut niciun fel de plan pentru Craciun? Nu-i problema pentru ca in Bucuresti au loc zeci de evenimente care mai de care mai fascinante. La Targul de Craciun din Piata Constitutiei, pe 25 decembrie poti participa la „Noaptea Sfanta de Craciun” – Spectacol extraordinar de Craciun sustinut de Orchestra Simfonica Bucuresti alaturi de numerosi artisti romani.

Cu circa 100 de casute din lemn pline cu bunatati locale si cadouri traditionale, Casa lui Mos Craciun unde cei mici se pot fotografia cu elfii sau pot sa creeze in atelier, patinoarul in aer liber si caruselul, sunt doar cateva dintre atractiile targului. Atmosfera magica este completata si de scena Nasterii Mantuitorului recreata in stil traditional.

 

Piata de Craciun din Bucuresti

Piata de Craciun din Bucuresti

Foto©facebook.com/BucharestChristmasMarket

Piata de Craciun din Brasov

Brasov – orasul de poveste in note simfonice gazduieste in fiecare an in Piata Sfatului unul dintre cele mai spectaculoase targuri de sarbatoare.  Targul de Craciun este marcat de un brad vechi de 85 de ani, cu o inaltime de pana la 25 de metri decorat cu peste 800 de metri de beteala si 33.400 de beculete.

Cele 40 de casute din lemn amenajate cu ghirlande luminoase vand delicii pregatite in casa. Mirosul de cozonac, turta dulce, placinte, covrigi, castane coapte si mere caramelizate, carnaciorii si pastrama, te ademeneste intr-un basm de iarna. Pe scena din centrul pietei au loc concerte de coline si muzica clasica.

 

Piata de Craciun din Brasov

Piata de Craciun din Brasov

Foto©facebook.com/targuldecraciunbrasov

Craciun in Brasov

Tarife de la 135 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Piata de Craciun din Timisoara

Timisoara este spectaculoasa oricand, dar mai ales in apropierea sarbatorilor de iarna. Paseste pe urmele Mosului intr-un decor paradisiac desprins parca din Laponia. Targul de Craciun din Piata Victorie  este luminat de 60.000 de leduri, iar bradul spectaculos este impodobit cu 50 de ghirlande colorate. Ca in fiecare an, Sania magica a lui Mos Craciun poposeste langa bradul mare, special pentru piticii care vor sa se fotografieze alaturi de strumfi si de ajutoarele Mosului.

 

Piata de Craciun din Timisoara

Piata de Craciun din Timisoara

Foto©facebook.com/TarguldeCraciunTimisoara

 

Craciun in Timisoara

Tarife de la 115 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Piata de Craciun din Oradea

Cetatea Oradea gazduieste piata de sarbatoare pana in ultima zi a anului. Targul de Craciun, mai spectaculos cu fiecare editie, este amenajat in stil traditional romanesc.

Turistii care vor sa descopere traditiile locului pot participa la atelierele de olarit, piata cu produse lucrate manual de mesterii locali, pot participa la ”Pomana Porcului” sau la expozitii medievale ori sa ia lectii de tras cu arcul.

 

Piata de Craciun din Oradea

Piata de Craciun din Oradea

Foto© facebook.com/oradeatargdecraciun

Craciun in Oradea

Tarife de la 105 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Piata de Craciun din Cluj Napoca

In ultimii ani, Cluj Napoca a devenit tot mai vizitat de turistii straini, mai ales in perioada sarbatorilor de iarna cand orasul devine mai spectaculos ca oricand. Targul de Craciun din Piata Unirii este gazda a numeroase concerte de muzica si dansuri traditionale.

Familiile cu copii care ajung aici au posibilitatea sa se bucure de numeroase activitati gandite special pentru cei mici – atelierul de creatie al Mosului, Teatrul de Papusi, Spectacole si Animatii Stradale sau povestile spuse la ”gura sobei”. Casutele din lemn ale mestesugarilor sunt pline de bunatati – nuci caramelizate, mere coapte, cozonac si turta dulce – sunt doar cateva dintre bunatatile pe care trebuie sa le testezi …

 

Piata de Craciun din Cluj Napoca

Piata de Craciun din Cluj Napoca

Foto©facebook.com/TarguldeCraciunClujNapoca

Craciun in Cluj Napoca

Tarife de la 140 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

My title page contents