cum alegi hotelul când mergi cu cel mic la mare

La ce trebuie să fii atentă și cum alegi hotelul când mergi cu copilul la mare? Află mai multe de la senior editor in turism, Madalina Isar câteva lucruri la care ar fi bine să fii atentă atunci când optezi pentru un o destinație de vacanție și pentru un hotel pe litoral, în România.

 

Vacanțele sunt unele dintre cele mai frumoase momente petrecute în familie. Însă, dacă nu ești atentă atunci când alegi destinația, ele se pot transforma într-un adevărat coșmar, mai ales când mergi cu cei mici.

Tipsuri de luat în seamă

Multe lucruri s-au schimbat de-a lungul timpului, iar condițiile de cazare de acum sunt, în general mult mai bune ca cele din trecut. Mădălina Isar ne recomadă să fim mai atenți atunci când alegem un hotel pentru întreaga familie, chiar dacă în țară orice neplăcere sau nemulțumire poate fi rezolvată mult mai ușor. „Litoralul românesc a început să fie tot mai prietenos pentru familiile cu copii, astfel că tot mai mulți își rezervă din timp concediul de vară în una dintre stațiunile de la Marea Neagră. Avantajul unui sejur în țară este acela că orice situație neprevăzută poate fi remediată mult mai rapid. Totuși, este bine ca atunci când rezervăm un sejur la mare alături de cei mici, să fim atenți la ce hotel urmează să ne cazăm.” explică ea.

Iata câteva sfaturi de la senior editorul in turism Mădălina Isar ca să știi cum alegi hotelul când mergi cu copilul la mare, pentru a nu întâmpina situații neplăcute:

Cum alegi hotelul când mergi cu copilul la mare? Cât de importantă este distanța față de plajă?

Cei mici se plictisesc repede și nici nu le place să meargă pe jos. Așa că ține cont de aceste detalii! Plaja și tipul de nisip sunt un criteriu după care te poți orienta. „Spațiul de cazare trebuie să fie cât mai aproape de plajă, pentru că este dificil să parcurgi un drum lung până la golf, mai ales cu un copil. Intrarea în mare trebuie să fie lină, iar nisipul cât mai fin – perfect pentru construit castele.” ne sfăuiește Mădălina.

Părerile turiștilor pot influența modul cum alegi hotelul când mergi cu copilul la mare!

Există anumite aspecte, extrem de importante atunci când alegi să mergi la mare cu cei mici. Camerele ar trebui să fie curate și mai ales confortabile. Dacă nu îți dai seama din poze sau nu ești sigură cum arată o cameră, poți consulta părerile celorlalți turiști. „Confortul și curățenia trebuie să fie la standarde ridicate, așa că este bine să citim și părerile turiștilor care au fost cazați într-un anumit hotel.” spune Mădălina.

„Un hotel bun are și facilități pentru copii”

Alte aspecte foarte importante atunci când mergi cu un copil la mare sunt legate de locul de joacă și activitățile pe care el le poate face. „Un hotel bun are și facilități pentru cei mici, de exemplu loc de joacă cu tobogane și leagăne, piscine special amenajate pentru copii, dar și zone care prezintă diverse spectacole cu personaje din desene animate.  Tot mai multe resorturi de la Marea Neagră au dezvoltat Cluburile pentru Copii, unde au loc diverse activități educative în ateliere de creație, lecții de limbi străine, dans, înot etc.” explică Mădălina.

Cum alegi cameră în așa fel încat să încapă și pătuțul?

Când ai copii, pleci la mare cu o mulțime de bagaje, tocmai de aceea ar fi indicat să te asiguri că există și suficient loc în cameră. „În general, majoritatea hotelurilor de pe litoral dispun de paturi suplimentare. Mai sunt cazuri, când turiștii merg în vacanță cu pătuțul după ei, așa că este bine să alegi cazare în cameră superior (mai mare decât camera standard), care dispune de balcon și alte facilități turistice. Pentru și mai mult spațiu, poate fi ales un apartament ce include o cameră dublă, living, o baie și o chicinetă (în unele cazuri) – unde poți să pregătești și mâncare pentru cel mic.” spune Mădălina Isar.

Cum alegi hotelul când mergi cu copilul la mare: variantele pentru familie sunt o idee bună?

Există hoteluri și hoteluri. Unele sunt destinate exclusiv adulților, în timp ce altele sunt ideale pentru familii cu copii. „Condițiile de cazare diferă de la hotel la hotel și de la locație la locație. Unele resorturi sunt special dezvoltate pentru vacanțele în familie alături de cei mici, altele sunt gândite după tema ”adults only”, așa că, în primul rând trebuie să știm ce căutăm. Este bine ca atunci când mergem cu cei mici pe litoral să luăm în calcul și timpul petrecut în incinta hotelieră și nu doar acela de pe plajă.” explică Mădălina.

Oferte de vacanță Litoralul Românesc

*Sejur Mamaia Nord – tarife de la 1852 lei/persoană, 5 nopți de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport individual.

*Sejur Jupiter  – tarife de la 900 lei/persoană, 6 nopți de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport individual. *Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

 

 

 

My title page contents