Cele mai frumoase chei din Romania

Cele mai frumoase chei din Romania sunt adevarate opere de arta ale naturii. Ei bine,  cheile din Romania sunt luate cu asalt in fiecare an de catre iubitorii de drumetii. Aceste bijuterii cu relief impresionant sunt unele dintre cele mai frumoase din intreaga lumea. Madalina Isar ne prezinta cateva dintre cheile pe care trebuie sa le descoperi.

 

Cheile Nerei

Cele mai lungi si poate cele mai populare dintre cheile tarii se intind pe aproximativ 22 de km intre localitatile Sopotul Nou si Sasca Romana din Caras-Severin. Cheile Nerei, de o frumusete salbatica, sunt dominate de coline inverzite intrerupte de ape limpezi. Zona face parte din Parcul National Cheile Nerei-Beusnita si este fara indoiala locul pe care trebuie sa-l viziteze orice roman. Cararile serpuitoare cu teren accidentat si peisaje dramatice te conduc spre magnifica Cascada Bigar, mireasa din padure cu apele albastre care se scurd pe mushiul verde crescut peste colina. Tot aici se afla si Ochiul Beiului, probabil cel mai frumos lac albastru-violet din tara, de care sunt legate zeci de legende si povesti.

 

Cheile Nerei

Cheile Nerei

 

Cheile Bicazului

 

Acest loc natural care iti taie respiratia la propriu, din Muntii Hasmasului s-a format in urma cu milioane de ani, fiind sculptat de ape, iar in timp a luat forme dintre cele mai spectaculoase.

 

 

 

Cheile Bicazului

Cheile Bicazului

 

Peretii calcarosi si impunatori pazesc serpentinele care se intind pe circa 8 km. Inca de la intrarea prin tunelul sapat in munte si neiluminat, calatorii raman fascinati de peisajele ce li se dezvaluie in fata ochilor: canioane magnifice cu pereti argintii si vegetatie luxurianta, care te conduc spre Lacul Rosu, pestera Munticelului, Gatul Iadului sau Piatra Altarului.

 

Cheile Bicazului

Cheile Bicazului

 

Cheile Tatarului

 

Un traseul usor de weekend ar putea sa includa frumoasele si spectaculoasele Chei ale Tatarului din Muntii Bucegi, zona declarata arie de interes national. Peisajele de poveste compuse dintr-un rau care se strecoara printre peretii de munte, cu paduri vaste si vegetatie luxurianta, hipnotizeaza orice calator. Printre locurile unice pe care Cheile Tatarului le adaposteste se numara Pestera Ursului, una dintre cele mai inalte pesteri din Romania. Aceasta este formata in fapt din doua coridoare stancoase care masoara 88 de metri, respectiv 22, renumite pentru ca geologi au descoperit aici fosile ale speciei Ursus Spelaeus.

City Break Busteni – tarife de la 82 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 3*. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Cheile Tatarului

Cheile Tatarului

 

Cheile Turzii

 

De-a lungul vaii Hasdate in judetul Cluj se intind unele dintre cele mai valoroase chei din lume, parte din patrimoniul UNESCO, fiind considerate printre cele mai de seama monumente ale naturii. Pe langa importanta lor ecologica datorita numarului mare de specii de plante, pasari si animale care traiesc aici, Cheile Turzii au fost binecuvantate cu peisaje de nedescris. Relieful carstic din grohotis gazduieste turnuri din piatra, peste 60 de pesteri, grote si arcade, trasee umbrite de stanci incarcate de legende, ce se intind pe o suprafata de pana la 324 de ha.

City Break Cluj-Napoca – tarife de la 73 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 4*. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Cheile Turzii

Cheile Turzii

 

Cheile Oltetului

 

Valea Oltetului este cunoscuta ca fiind cel mai ingust canion din Europa. Cheile sale de o reala frumusete sunt renumite pentru drumul care te conduc spre faimoasa Pestera Polovragi, din Muntii Capatana. Aceaste este pestere despre care se spune ca ar fi fost lacasul zeului Zamolxe. Stii ca tot aici vracii daci se adunau pentru a culege o planta rara cu proprietati miraculoase numita polvraga? Potrivit speologilor, capatul acestei pesteri nu a fost gasit niciodata, insa povestile locale spun ca acest tunel te conduce tocmai la Sarmisegetuza. Cheile Oltetului de pe teritoriul Gorjului sunt unele dintre cele mai impresionante din tara.

 

Cheile Oltetului

Cheile Oltetului

 

 

*Oferte de vacanta in Romania la cerere! Detalii pe www.besttourism.ro, call center 0735.314.742.

Curse turistice cu autocarul in Romania. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la numarul 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

 

 

My title page contents