în vacanță alături de copii

Când pleci în vacanță alături de copii, trebuie să faci bagajul atât pentru tine, cât și pentru cei mici. Există anumite lucruri care ar fi bine să nu îți lipsească dacă pleci cu copiii într-o excursie!

Mai este o lună și vine sezonul perfect pentru concedii și excursii. Cei mici vor lua vacanță, iar tu și partenerul tău probabil că vă gândiți, dacă nu v-ați orientat deja, unde să mergeți în concediu anul asta. Vacanțele alături de cei mici sunt momente plăcute și fiecare dintre voi va rămâne cu amintiri de neuitat: prima dată într-o capitală străină, prima oară când micuții au înotat singuri sau cum au învățat să se cațere alături de un instructor și lista poate continua.

Totuși, înainte să pleci în vacanță alături de copii ar fi bine să pui toate lucrurile necesare în bagaj. Noi am facăut o listă de recomandări, pe care ar fi bine să le ai cu tine.

Iată ce ar fi bine să ai în bagaj, când pleci în vacanță alături de copii

Medicamentele – cu siguranță ai acasă un coș sau un sertar cu medicamente, în caz de urgență, pentru cei mici. Când plecați în vacanță încearcă să nu le uiți. Chiar dacă nu le veți folosi deloc pe toată durata sejurului, este mai bine să fii precaută. Mai mult decât atât, dacă copilul este mic, ar fi bine să îi ceri părera medicului pediatru și să îți facă și câteva recomandări, ca toată lumea să se simtă bine!

Dezinfectantul sau șervețele umede – o soluție dezinfectantă te va ajută să îi menții copilului mâinile curate și poate fi folositoare și dacă cel/cea mică își dorește să facă pipi într-o toaletă publică. Astfel, după ce se spală pe mâini, îi poți aferi un plus de curățare. Totodată, el te va ajuta și atunci când cei mici vor dori să mănânce pe plajă, o gustare, dar nu vor avea cum să își spele mâinile cu săpun.

Suficiente haine în bagaj – când pleci în vacanță alături de copii ar fi bine să fii atentă să aibă suficiente haine. Planifică-ți undeva la două schimburi pe zi, sau mai mult. Copiii se joacă peste tot, iar uneori răușesc să își murdărească hainele fără prea mult efort.

Hainele groase – un alt aspect pe care să îl iei în calcul în ceea ce privește vestimentația de vacanță a copiilor sunt hainele groase. Seara  este mai răcoare, chiar și la mare, așa că ar fi bine să ai ceva mai gros, pentru plimările pe malul mării.

O pereche de pantofi închiși – majoritatea dintre noi, chiar și copiii, vara renunță la pantofii închiși sau la teneși, în favoarea sandalelor și a papucilor. Însă, o pereche de pantofi închiși poate fi folositoare, mai ales dacă se strică vreme și începe să plouă.

Mai multe umbrele – așa cum spuneam mai sus, în cazul în care se strică vreme, e bine să fiți pregătiți. Poți pune în bagaj o umbrelă pentru tine și partenerul tău și o umbrelă mai mică, pentru copii, pe care să o folosească cel mic.

Crema pentru plajă – nu trebuie să lipsească din bagajul de vacanță o cremă cu SPF. Crema cu factor de protecție solară vă va proteja pielea, iar cel mai bine ar fi să optezi pentru o variantă de adulți și una pentru copii.

O șapcă sau o pălărie – pentru a preveni efectele razelor solare, nu uita să pui în bagajul celui mic o șapcă sau o pălărie. Și de această dată, ai putea să te asiguri că are suficiente variante de schimb. Copilul va fi tentat să se joace în apă și chilar și la malul mării, își poate uda pălăria, așa că fii pregătită să o înlocuiești.

Jucăria și perna preferată – ar fi bine să nu uiți jucăriile pentru copii, fie că vorbim despre jucăria preferată, cu care doarme noaptea sau despre alte câteva jucării pe care le folosește constant la momentul plecării. Astfel, cel mic va avea cu siguranță o ocupație și nici nu te vei confrunta cu plânsete și crize de furie, pentru că cel mic nu are jucăriile pe care și le dorea.

Olița – nu uita de oliță. Dacă cel mic nu este învățat să meargă la toaletă, veți avea neapărat nevoie de oliță.

 

 

 

My title page contents