În vacanță cu bunicii. Avantajele timpului petrecut de nepoți împreună cu bunicii

În vacanță cu bunicii. Avantajele timpului petrecut împreună

În vacanță cu bunicii… O experiență de neuitat! Fără îndoială că petrecerea unei vacanțe cu bunicii este o experiență de neuitat pentru copii. Totodată, este o modalitate grozavă de a învăța din experiențele adultului, dar și din inocența și vitalitatea copilului.

Bunicul te-a învățat să mergi cu bicicleta în parc, iar bunica te-a învățat să tricotezi. Sau poate ai altfel de amintiri, însă oricare ar fi ele, acestea există pentru mulți dintre adulții de azi.

Copiii se bucură să meargă vara la bunici și să petreacă o vacanță de neuitat. De asemenea, mulți copii pleacă chiar cu bunicii în vacanță. Bunicii sunt o prezență fundamentală în viața unui nepot, precum și în cea a tuturor membrilor familiei. Toată lumea are ceva de învățat de la bunici, iar legătura care se stabilește cu ei este absolută și specială. Dar ce părere ai despre o mică vacanță cu ei?

De ce să-ți lași copiii să plece în vacanță cu bunicii?

Avantaje ale unei vacanțe cu bunicii

Copiii care cresc aproape de bunici sunt mai fericiți

Dacă bunicii și nepoții locuiesc departe, o vacanță împreună este o ocazie grozavă de a se apropia. Cu toate că azi ne ajută mult tehnologia și putem crea întâlniri cu ajutorul smartphone-ului, nimic nu se compară cu un sărut de noapte bună, o îmbrățișare sau cu ocazia de a merge de mână cu bunicii.

Călătorind împreună este o oportunitate grozavă de a lupta cu această distanță și de a face absența mai suportabilă pentru restul anului.

De asemenea, legăturile de familie sunt întărite. Prin eliminarea programelor, goana zilnică, relațiile sunt mai spontane și se întăresc legăturile, împărtășind experiențe unice și apropiindu-i pe nepoți mai mult de bunici.

Bunicii și nepoții pot avea momente speciale, fără prezența părinților. Astfel, când se vor întoarce acasă, copiii se pot simți mai apropiați de părinți.

Bunicii practică „călătoria lentă” sau un mod de a petrece vacanța fără grabă. În compania bunicilor, copiii pot călători mai încet, dar mai bine. Ei vor încetini să nu mai călătorească ca turiști și să înceapă să experimenteze destinația așa cum o fac locuitorii lor.

Ei experimentează un schimb între generații. Se bucură unii de prezența celorlați, împărtășesc aventuri speciale, într-o atmosferă relaxată, departe de rutine și obligații.

Timpul cu bunicii se transformă în timp pentru iubire, răsfăț și crearea de amintiri frumoase

Lumea copiilor și cea a bunicilor sunt două lumi diferite care se reunesc prin momente împărtășite și prin învățarea despre cele două lumi într-o călătorie de vacanță. Bunicii își vor cunoaște mai mult nepoții în orice moment al zilei, iar copiii vor învăța de la cei mai mari.

La pensie, bunicii experimentează un fel de a doua tinerețe. O vreme în care încetează să mai aibă responsabilități de muncă și sunt liberi să călătorească atunci când doresc. În plus, au un stil de viață similar cu cel de când erau mai tineri.

Iar de aceste beneficii pot profita nepoții, deoarece aceștia pot călători cu ei în toate vacanțele școlare. Fără zile fixe de întoarcere și într-un mediu total relaxat.

Tot buncii sunt autorii unor povești minunate fără sfârșit. Anii dau înțelepciune, iar anecdotele culese de-a lungul veții îi fac pe bunici mari povestitori.

Un alt avantaj este că bunicii sunt disponibili nonstop!

Reprezentând astfel o resursă incredibilă pentru părinți și nepoți. Și părinții au nevoie de timpul lor, iar dacă ar dori să se răsfețe într-un weekend romantic, ar ști cui să-și încredințeze copiii. Iar cei mici ar putea profita de o mică vacanță la țară, cu multă aventură, în compania bunicilor.

O familie unită

Dacă ne gândim la o ieșire în familie, a avea bunicii alături de tine ar fi unul dintre cele mai bune lucruri din lume. Într-o familie unită, membrii trebuie să se sprijine unii pe alții. Iar dacă părintii sunt prea obosiți, bunicii se pot oferi să facă o plimbare pe plajă cu cei mici. Și cine știe, poate vor construi împreună chiar un un castel frumos de nisip!

 

My title page contents