7 lucruri de făcut împreună cu bunicii. Petrece cât mai mult timp cu ei!

7 lucruri de făcut împreună cu bunicii

Descoperă 7 lucruri de făcut împreună cu bunicii, aceste ființe speciale din viața noastră. Prezența lor în viața fiecărui nepot este esențială. Bunicii sunt cei care te iau de mână încă de la primii pași și te însoțesc pe parcursul procesului de creștere. Bunicii sunt cei care te răsfață, te iubesc fără limite, ei sunt cei care își dedică toată experiența creșterii tale. Pe scurt, o lume fără bunici ar fi o lume pierdută. 

Dar, de foarte multe ori, odată ce creștem, uităm să le acordăm atenția potrivită. Subestimăm importanța pe care o acordă ei timpului petrecut împreună cu noi.

Dar, ce putem face în compania bunicilor?

Iată 7 lucruri de făcut împreună cu bunicii:

Odată ce devenim adulți, și suntem împovărați cu tot felul de sarcini, uităm să ne alocam ceva timp pe care să-l dedicăm bunicilor noștri.

1. Nu îi uita pe bunici! Petrece timp cu ei!

De foarte multe ori, petrecem săptămâni întregi, chiar și luni întregi fără să-i vizităm pe bunici. Pentru ei, prezența noastră este fundamentală. De ce să nu îi facem fericiți vizitându-i constant? Mersul la bunici este întotdeauna o plăcere, Ei sunt bucuroși să ne vadă și să afle despre viața noastră.

2. Fă o plimbare împreună cu ei

Probabil că ai uitat sau nu-ți amintești perioada când bunicii te-au scos la plimbare. Acum când îmbătrânesc, au nevoie de tine să ai grijă de ei. Fă-ți timp pentru asta. Vizitează-i într-o zi cu vreme frumoasă și du-i la o plimbare până în cel mai apropiat parc. Chiar și o plimbare scurtă cu mașina poate fi o experiență plăcută pentru ei.

3. Ascultă povești din trecut

Este bine cunoscut faptul că bunicilor le place să povestească despre experiențele lor trecute. Sacrificiile prin care au trebuit să treacă pentru a-și putea întreține familia. Le place să povestească despre vremuri trecute care, probabil, nu se vor mai întoarce niciodată. Sunt dornici să le povestească nepoților ceea ce au trăit când erau tineri. Mergi la ei, roagă-i să-ți spună ceva despre trecutul lor. Cum s-au comportat în anumite situații sau ce au făcut la vârsta ta. Vei avea multe de învățat din poveștile lor. iar ei vor fi încântați să-ți povestească.

4. Ia prânzul cu ei

Cand ai timp. sau într-o simplă duminică, vizitează-ți bunicii și rămâi să iei prânzul împreună cu ei. Poate chiar pregătiți împreună un fel de mâncare tipic. Pentru bunica ta va fi cel mai bun moment al săptămânii. Spune-i din timp că o vei vizita și dă-i timp să pregătească toate preparatele delicioase pe care doar bunicile știu să le pregătească. Petrece prânzul cu bunicii. Bucură-te de aceste momente alături de ei.

5. Cere sfaturi pentru a-ți rezolva problemele

Experiența bunicilor este mare. Au învățat cu adevărat din greșelile lor și au crescut înainte de termen pentru că, din păcate, au fost forțați să facă acest lucru. Când ai o problemă, oricare ar fi ea, mergi la bunici. Vorbește cu ei, spune-le ce ai pe suflet. Vei vedea că vor avea la îndemână soluția pentru problema ta. Sau cel puțin îți vei descărca sufletul.

6. Cărți de joc

Îți amintești când, în copilărie, obișnuiai să joci cărți cu bunicii? De ce să nu încerci să faci asta și acum, când ai mai crescut? Va trebui, într-un fel, să încerci să recreezi acea atmosferă. Vizitează-i și ia cărțile de joc cu tine!

7. Sună-i des… dacă locuiești departe de ei

Dacă, din motive de muncă, familie sau din alte motive, locuiești departe de ei, trebuie neapărat să-i suni des. O poți face în timp ce călătorești cu mijloacele de transport în comun, sau în timp ce te deplasezi dintr-un loc în altul pe jos.. Nu uita niciodată de bunicii tăi. Un simplu apel înseamnă mult pentru singurătatea lor.

 

My title page contents