10 activități de iarnă în familie pentru a alunga plictiseala

Iată 10 activități de iarnă în familie, pentru acel moment când trebuie să petreci timp cu copiii și nu mai ai idei. Și nu uita! Iarna nu înseamnă că distracția în familie trebuie să se oprească.

De fapt, vremea rece poate fi ideală pentru anumite activități, care îi vor împiedica pe toți membrii familiei, de la mic la mare, să se plictisească.

Iată 10 activități de iarnă în familie care vă vor ajuta să alungați plictiseala și să petreceți timp împreună:

1. Coaceți dulciuri împreună

Atunci când vremea nu vă permite să ieșiți afară, de ce să nu pregătiți o rezervă de „ceva dulce”? Împreună cu copiii puteți pregăti cookie-uri, brownies sau cupcakes. Ba chiar puteți pregăti câteva porții și pentru cei mai buni vecini sau prieteni. Cu siguranță, vor aprecia surpriza voastră.

2. Cumpără sau împrumută o carte bună pentru a citi

Ai nevoie de inspirație pentru lectură? Discută cu prietenii sau caută recenzii de cărți pentru adulți și copii și organizați o zi dedicată lecturii. Și de ce nu, alături de fursecurile pregătite chiar de voi și de un ceai sau suc?

3. Jocuri de societate

Cui nu-i plac jocurile de societate? Organizează o seară în care să jucați jocuri și cărți pentru a crea momente distractive în familie.

4. Seară de film în familie

Aprindeți șemineul (dacă aveți), o lumânare cu parfum de iarnă sau o lampă cu lumină relaxantă; pregătiți popcorn, înveliți-vă cu pături și vizionați câteva filme pe care întreaga familie le va iubi. O comedie poate fi alegerea cea mai bună!

5. Faceți o drumeție

Fie că locuiți într-un climat rece sau cald de iarnă, organizați o drumeție cu toată familia afară pentru a explora zona în aer liber.

6. Voluntariat în familie

Învățați-vă copilul să aibă puțină compasiune făcând voluntariat cu întreaga familie. Există o mulțime de activități comunitare pentru care e nevoie de ajutor, și nu doar în perioada de iarnă sau în preajma vacanței.

7. Confecționați fulgi de zăpadă din hârtie și decorați-vă casa

Chiar dacă afară nu ninge și fulgii nu se arată, puteți crea voi unii. Fulgii de zăpadă confecționați din hârtie sunt ușori și unici și fac casa să arate ca un cadru fermecător de iarnă.

8. Stabiliți rezoluții pentru noul an care tocmai a început

Adunați-i pe toți laolaltă și vorbiți despre obiectivele pentru acest an. Fiecare membru al familiei le poate nota pe o hârtie și apoi le veți citi și veți observa dacă aveți planuri în comun.

9. Mergeți împreună la o piesă de teatru sau la un concert

Participați cu toții la un concert muzical, în alt oraș sau local, pe care nu l-ați mai văzut până acum.

10. Faceți avioane de hârtie

Confecționați avioane de hârtie pe culori diferite și organizați un concurs: cine va câștiga cele mai multe curse, va fi numit „pilotul zilei”.

My title page contents