Prevenirea dependenței de gadgeturi. Cum să-i ținem pe copii la distanță de tehnologia în exces?

Prevenirea dependenței de gadgeturi

Prevenirea dependenței de gadgeturi sau cum să-i ținem pe copii la distanță de tehnologia în exces? Copilul tău utilizează gadget-uri ca și cum ar fi o extensie a mâinilor lui? Nu este surprinzător, deoarece copiii pot stăpâni bine ceva atunci când sunt expuși de la o vârstă fragedă, inclusiv folosirea de gadgeturi. Îi putem împiedica să devină dependenți de gadgeturi?

 

Iată câteva sfaturi pentru a încerca să previi dependența de gadgeturi a copilului tău:

1. Prevenirea dependenței de gadgeturi. Fii un exemplu bun!

Înainte de toate, copiii fac ceea ce văd. Dacă vrei să ai un copil care să utilizeze obiecte gadget pentru lucruri pozitive și într-o manieră adecvată, va trebui să fii tu primul exemplu. Încearcă să folosești gadgeturile la momentul potrivit, locul potrivit și doar dacă ai neapărată nevoie.

2. Fixează un program sănătos de utilizare a gadgeturilor

Limitează timpul petrecut pe gadgeturi. Dacă ai un copil aflat la o vârstă la care poți purta cu el o discuție, stabilește cu acesta un acord privind timpul alocat pentru utilizarea gadget-urilor. De exemplu, numai la sfârșit de săptămână, pentru un maxim de 1 oră sau puțin seara.

3. Urmărește utilizarea gadgetului

Depozitează obiectele gadget în camera de zi, în loc de camera copilului și supraveghează întotdeauna timpul lui de joc. Din când în când, joacă-te cu el sau întreabă-l ce îl face să fie interesat de videoclipul pe care îl urmărește sau de jocul pe care îl joacă.

4. Setează momentele total interzise pentru gadgeturi

Stabilește momente din zi fără gadget! De exemplu: când mănâncă, când merge într-un loc public și când se joacă cu prietenii.

5. Asigură-te că aplicațiile și conținutul sunt adecvate vârstei

Permite-i numai aplicațiile, jocurile sau videoclipurile potrivite vârstei lui. În plus, nu-i permite copilului să aibă propriul cont de e-mail sau social media, înainte de a avea vârsta potrivită.

6. Prevenirea dependenței de gadgeturi. Încurajează-ți copilul să participe la activități în afara casei

Dacă iei copilul cu tine în afara casei pentru a participa la diverse activități, îi poți arăta că există multe activități distractive în locul timpului petrecut pe gadget-uri. În plus, desfășurarea de activități împreună poate crea o legătură mai bună între voi!

My title page contents