Terci de ovăz cu ciocolată, alune și afine

Terci de ovăz cu ciocolată, alune și afine

Terci de ovăz cu ciocolată, alune și afine. Terciul englezesc este emblema micului dejun tradițional anglo-saxon. Este o supă dulce (dar există și în variantă sărată) făcută cu fulgi de ovăz, lapte, fructe proaspete și fructe uscate. Se prepară în câteva minute, are o putere mare de sațietate, este gustos și foarte iubit!

Terciul de ovăz este preparatul tradițional pentru micul dejun în Marea Britanie. Mai exact, este o supă de ovăz, gătită cu apă sau lapte. Este un fel de mâncare foarte nutritiv, bogat în fibre solubile în apă, proteine și acizi grași esențiali, care oferă corpului nostru energie pe termen lung.

Nu există o singură rețetă pentru terci de ovăz, dar variază în funcție de gusturile și inspirația momentului. De exemplu, în Scoția se face prin adăugarea doar a unui vârf de sare la fulgii de ovăz gătiți cu apă. Însă cea mai delicioasă, dar sănătoasă versiune a acestei rețete, este cea la care se adaugă fructe proaspete, uscate și deshidratate, ciocolată, miere (sau sirop de arțar).

Există, de asemenea, varianta picantă cu vanilie, scorțișoară, cardamom, turmeric. Pentru un terci vegan, laptele poate fi vegetal, de migdale, orez, soia sau de nucă de cocos.

Ca o alternativă la fulgii de ovăz care necesită înmuiere (de preferință peste noapte), în comerț există, de asemenea, fulgi de ovăz de gătit instant, care nu necesită acest lucru.

Terci de ovăz cu ciocolată, alune și afine

Porții: 4

Pregătire: 5 minute

Gătire: 5 minute

Timp de odihnă: 1 oră (la temperatura camerei)

Ai nevoie de:

140 g fulgi de ovăz

220 ml apă

220 ml lapte integral

1 vârf de cuțit de sare

Ai nevoie pentru topping de:

2 lingurițe chipsuri de ciocolată neagră

4 vârfuri de alune tocate

4 pătrate de ciocolată neagră

80 g afine

miere fluidă după gust

fulgi de nucă de cocos deshidratați după gust

Pregătești terci de ovăz cu ciocolată, alune și afine așa:

1. Pentru a pregăti terciul, înmoi mai întâi fulgii de ovăz cu apă timp de 1 oră (ideal ar fi o noapte întreagă); aceștia trebuie să fie complet acoperiți. După acest timp, transferi fulgii de ovăz într-o cratiță cu lapte, sare și îi pui pe foc să se gătească timp de aproximativ 4-5 minute sau până când amestecul s-a îngroșat.

2. Odată ce au ajuns la consistența dorită, împarți terciul în boluri individuale și decorezi fiecare porție cu chipsuri de ciocolată neagră, câteva pătrate de ciocolată, chipsuri de nucă de cocos, alune tocate, afine și miere. Servești imediat acest terci de ovăz ca un mic dejun sănătos și consistent.

My title page contents