Salată de orez cu legume. Bogăție de vitamine

SALATĂ DE OREZ CU LEGUME. BOGĂȚIE DE VITAMINE

Salată de orez cu legume. Orezul este clasificat după dimensiunea boabelor – lung, mediu și scurt – și după textură – de la pufos, la cremos și lipicios. Culoarea variază de la brun, la alb și roșu. Forma, dimensiunea, textura și alte caracteristici ale diferitelor varietăți stabilesc modul în care orezul este folosit în rețete – pentru ce tipuri de mâncare este potrivit și în ce fel este gătit. Fiecare bucătărie preferă anumite varietăți de orez.

 

Salată de orez cu legume. Bogăție de vitamine

Porții: 4

 

Ai nevoie pentru salată de orez și legume de:

250 g orez (lung)

6 linguri de ulei

2 lingurițe praf de curry

750 ml concentrat de supă de legume

100 g roșii mici

200 g dovlecei

100 g ciuperci champignon

1 legătură de busuioc

1 ceapă

2 lămâi

1 linguriță de muștar

Sare

Piper

Zahăr

 

Pregătești așa:

Orezul și praful de curry le călești ușor în 2 linguri de ulei. Stingi cu concentratul de supă de legume și lași la foc mic, până fierbe orezul. Între timp, cureți roșiile și dovleceii. Tai roșiile în patru, iar dovleceii îi tai rondele. Cureți ciupercile de pieliță (sau le speli foarte bine și le lași cu tot cu coajă) și le tai felii. Călești toate ingredientele la foc potrivit. Adaugi busuiocul tocat mărunt. Pentru dressing, cureți ceapa și o tai fin. Amesteci zeama de la lămâie, muștarul, sare, piper, zahăr și 4 linguri de ulei, apoi adaugi totul peste ceapă. Amesteci apoi orezul, legumele și dressingul. Servești salata de orez cu legume drept garnitură la fripturi sau la pește.

 

Sfaturi!

  • Pentru o servire aparte, poți pune salata de orez în pahare sau în boluri frumoase.
  • Pentru ca orezul să nu devină moale, ai grijă să-l treci printr-o sită și să-l clătești cu apă rece. Așa își păstrează cel mai bine forma.
My title page contents