Rețete magice pentru copii mofturoși sau ce trucuri să aplici pentru ca cel mic să accepte un preparat

Rețete magice pentru mofturoși

Rețete pentru copii mofturoși? Exista? Ei bine, exista trucuri pe care sa le punem in practica pentru ca cel mic să accepte un preparat.

 

Meniul unui copil mic este destul de repetitiv, mai ales în primele luni de viață. Aceasta deoarece trebuie să-i acorzi timp să se obișnuiască cu fiecare aliment/ingredient introdus. Și până cei doi se cunosc mai bine și trag concluzia că vor să rămână prieteni…e cale lungă uneori. Alteori, pur și simplu nu se simpatizează unul pe altul. Atunci, tu, ca mamă, trebuie să ai puțină inspirație și magie și să începi să faci mici vrăji.

Ingrediente magice în bucătărie

Prin urmare, e bine să ai în bucătărie, mereu la îndemână, câteva „ingrediente magice“ cu ajutorul cărora să transformi rapid un fel de mâncare, atât ca gust, dar mai ales ca aspect. Și poți rosti chiar și cuvântul magic „Abracadabra”, care este foarte îndrăgit de copii și astfel, vei reuși să-l atragi pe micuț în joc și mai mult. Ba chiar îi poți propune să fie asistentul tău și să te ajute, să-ți aducă ingredientele, să amestece. Asta în cazul în care copilul e destul de mare să poată face astfel de lucruri. Dacă nu, el te va urmări cu privirea, iar tu îi vei explica ce lucruri magice realizezi.

Iată câteva sugestii:

Cum obții un suc ROZ

Cu doar o lingură de ricotta adăugată, sosul de rosii se transformă într-un sos roz, mai închis, dacă îl amesteci manual sau mai deschis dacă apelezi la mixer. Gustul este delicat și plăcut în fiecare anotimp.

Cum obții un iaurt ROȘU, VIOLET sau ROZ

Pentru copii, e indicat să nu cumperi iaurturi cu tot felul de ingrediente adăugate, ci să iei iaurt simplu. Poți cumpăra din cel integral sau parțial degresat, în funcție de consistența de care ai nevoie. Pentru copilașii care se descurcă cu mânuitul linguriței, le pui la dispoziție un iaurt, o linguriță și, la alegere, un gem de fructe sau cubulețe din fructele lor preferate. Îi rogi să facă o magie, că doar e rândul lor acum. Îți vând un pont: cu gemul de zmeură totul iese de minune!

Cum obții un piure VERDE ȘI PORTOCALIU

Ai mai văzut tu piure verde sau portocaliu? – îl întrebi tu pe cel mic. El va face ochii mari și va dori să facă o magie cât  mai repede. Și tu, vei apela la alte trucuri, pentru a-l face să mănânce piureul, pe care altfel îl cam refuza de o vreme încoace. Sau vei profita de moment să introduci un morcov sau niște boabe de mazăre sau broccoli. Iată cum, el va crede că a făcut o magie și nu va mai refuza banalul piure. De asemenea, poți folosi puțină sfeclă roșie.

Nu trebuie să te limitezi doar la aceste ingrediente, ci trebuie mereu să fii creativă, să încerci să îți testezi latura artistică, deoarece ai mare nevoie chiar și în bucătărie…sau mai ales în bucătărie!

My title page contents