mituri despre îngrijirea bebelușilor

Fiecare mamă se gândește, măcar o dată, la mituri despre îngrijirea bebelușilor și ce ar trebui să facă și ce nu potrivit acestora! 

Ca în oricare alt domeniu, și în meseria de părinte există mituri despre îngrijirea bebelușilor, care o pot induce, în special pe mamă, în eroare. Fiecare femeie a auzit, măcar o dată, de la prietene, mamele lor, bunici sau vecine câte ceva despre îngrijirea bebelușilor.

Însă, indiferent cât de bine intenționate ar fi, sfaturile celor din jur nu sunt întotdeauna eficiente, iar aceste mituri despre îngrijirea bebelușilor pot fi o adevărată bătaie de cap uneori. Conform Fitpregnacy.com, există câteva mituri despre îngrijirea bebelușilor, la care ar fi bine să te gândești de două ori:

Și totuși ce mituri despre îngrijirea bebelușilor ar trebui să crezi și ce nu?

1. Cerealele îl ajută pe cel mic să doarmă mai bine noaptea!

Atunci când părinții se plâng de faptul că cel mic nu doarme bine noaptea, apar o mulțime de sfaturi. Unul dintre ele este următorul: hrănește-l pe cel mic seara cu cereale, ca să îi menții stomăcelul plin și să evitați înfometarea.

Potrivit Fitpregnacy.com, acesta este doar un mit! Cei mai mulți bebeluși vor începe să doarmă bine oricum în jurul vârstei de 4 – 6 luni, când sunt introduse și alimentele solide. Cerealele pot fi o masă gustoasă și sănătoasă din multe puncte de vedere, însă nu este o masă atât de bogată în calorii și nu le va ține celo mici de foame așa cum ți-ai putea imagina.

2. Ceaiul, apa sau laptele diluat alungă setea bebelușului!

Un alt mit depsre îngrijirea bebelușilor este următorul: dă-i celui mic ceai, apă sau lapte diluat atunci când este bolnav sau când este prea cald afară, ca să eviți deshidratarea!

Pentru adulți da, apa este ideală atunci când vrei să te hidratezi, însă în ceea ce privește un copilaș lucrurile nu stau exact așa! Înainte de toate, ar fi bine să știi care este vârsta la care îi dai apă bebelușuil!

3. Mituri despre îngrijirea bebelușilor, legate de creșterea dinților:

O vorbă pe care am auzit-o întotdeauna când am văzut un copil care deja stătea în fund și își ținea singur echilibrul, plângând este următoarea: îi dau dinții!

Potrivit Fitpregnacy.com acesta este un adevăr! Bebelușii cu vârsta între 4 și 6 luni, care încep să bage tot felul de jucării în gură și să plângă se confruntă cu apariția dinților. Totuși, acesta nu este un motiv de îngrijorare, ci un fenomen normal în viața copilului tău!

4. Este mai comod pentru un bebeluș să doarmă de burtă!

Toți părinții se confruntă cu lipsa somnului atunci când apare un nou născut, iar acesta este și motivul pentru care încearcă tot felul de trucuri care îl ajută pe bebe să se odihnească mai bine. 

În trecut, specialiștii recomandau somnul pe burtă pentru odihna bebelușilor, iar mulți bunici îți vor sfătui copiii să apeleze la astfel de metode. Totuși, potrivit Fitpregnacy.com, nu este cea mai indicată poziție pentru somnul bebelușului. Dacă vrei ca cel mic să se odihnească bine și să evitați accidentele, cel mai bine ar fi să îl așezați pe spate!

5. Mituri despre îngrijirea bebelușilor: cum îi resfeți prea mult?

Dacă îi iei mereu în brațe, îl vei răsfăța mult prea mult – este un alt sfat pe care părinții îl primesc de la apropiați. Potrivit Fitpregnacy.com și acesta este tot un mit, pentru că, în primii ani de viață, copilul are nevoie de contact direct cu părinții lui.

6. Ar trebui să introduci alimentele pe rând!

În unele cazuri, sfaturile bunicilor pot suna astfel: nu trebuie să îi dai decât un aliment nou o dată. Nu combina niciodată mai multe alimente pe care nu le-a mai mâncat!

Însă, potrivit specialiștilor, este doar un mit! Pentru bebeluși, diversificarea la sugari, este extrem de importantă, iar dacă nu se realizează ca atare, sistemul imunitar și întreg organismul pot avea de suferit.

 

 

My title page contents