Somnul bebelușului vara. 5 sfaturi pentru a-ți ajuta bebelușul să doarmă

Somnul bebelușului vara. 5 sfaturi pentru a-ți ajuta bebelușul să doarmă

Somnul bebelușului vara. Iată 5 sfaturi pentru a vă ajuta bebelușul să doarmă vara! Să-l faci pe cel mic să se odihnească bine vara, în sezonul vacanțelor….chiar este o provocare! Poate fi un pic complicat, deoarece acesta este momentul în care este obișnuit să călătorească, să iasă cu familia sau să vă însoțească în vizitele la prieteni. În acest fel, odată cu schimbarea obiceiurilor, calitatea somnului suferă… de obicei. 

Somnul bebelușului este la fel de important pentru creșterea și dezvoltarea sa ca și alimentația. Chiar dacă veți fi plecați de acasă în această vară, încercați să vă mențineți rutina, angajamentele și confortul. De asemenea, încercați să reîmprospătați spațiile în care va dormi, astfel încât să îi puteți oferi confortul de care are nevoie pentru a se odihni bine.

Somnul bebelușului vara. Sfaturi pentru a ajuta copilul să doarmă vara

Iată o serie de sfaturi de urmat, astfel încât să vă puteți ajuta copilul să doarmă mai bine în aceste zile de vară, când rutinele familiale variază și, prin urmare, somnul bebelușului poate fi afectat de schimbări.

1. Continuați rutina de culcare

În timpul călătoriei sau dacă veți fi departe de casă timp de câteva zile, păstrați ritualul de somn al bebelușului. Ce înseamnă acest lucru? Bebelușul trebuie îmbrăcat în pijamale, să i se ofere biberonul cu lapte, lumina să fie stinsă. De asemenea, bebelușuș adoră să i se cânte un cântecel pentru a adormi conform obiceiului pe care îl are acasă, zi de zi. Acest lucru va face copilul să se simtă în siguranță, chiar dacă mediul său s-a schimbat.

Menținerea rutinei de somn a bebelușului este cheia odihnei sale bune în timpul verii.

2. Respectați programele, dar cu flexibilitate

Chiar dacă sunteți la plimbare, respectați cât mai mult posibil programul de somn al bebelușului, atât noaptea, cât și ziua, la ora de somn. Cu toate acestea, îi puteți adapta programul în cărucior. Nu este vorba de a renunța la plimbări sau de a lăsa deoparte unele activități pe care vă doriți să le faceți cu familia în această perioadă, dar nici de a schimba brusc întreaga rutină pe care o aveți în timpul anului.

Iată câteva sfaturi de reținut:

Luați cu voi căruciorul bebelușului

Acest lucru vă va ajuta foarte mult; astfel încât să îl puteți adormi în timp ce vă aflați la plajă sau la cumpărături într-un mall. Respectarea somnului în timpul zilei va face copilul să doarmă mai bine noaptea.

Nu vă schimbați planurile foarte des

În timpul vacanței de vară, mesele sau ieșirile nocturne tind să dureze mai mult decât de obicei; deci este foarte probabil să fie nevoie să puneți copilul la somn puțin mai târziu. Dacă o faceți din când în când, nu îl va afecta prea mult, dar dacă devine un obicei, va deveni dificil să reluați orele de somn ale celui mic.

Schimbați programul treptat

În cazul în care trebuie să vă prelungiți programul de noapte, faceți schimbarea progresiv, cu o întârziere de doar o oră. De exemplu, dacă, de obicei, îl puneți la culcare la ora 19:00, începeți schimbarea cu ora 20:00 și așa mai departe până când se adaptează noului orar.

3. Somnul bebelușului vara. Nu schimbați modul în care doarme bebelușul

Pentru a vă ajuta copilul să doarmă mai bine vara, este mai bine să nu schimbați modul în care doarme. Pune-l pe o parte sau pe burtică, la fel cum faci acasă. Aceasta include, de asemenea, utilizarea de jucării moi, pături sau cearșafuri care îl însoțesc în pătuț în timpul somnului. Dacă bebelușul doarme cu o anumită jucărie, puneți-o în geanta de călătorie atunci când pregătiți bagajul; îl va face să se simtă ca acasă.

4. Încercați câteva metode relaxante

Pentru a vă ajuta bebelușul să doarmă mai bine în această vară, încercați o metodă relaxantă înainte de culcare, cum ar fi o baie sau un masaj blând. O baie cu apă caldă cu o oră înainte de somn, îi va scădea temperatura corpului, îl va relaxa și va îmbunătăți calitatea somnului.

De fapt, nu este vorba despre respectarea strictă a programelor, dar e bine să păstrați rutina cu o anumită flexibilitate. De asemenea, acordați o atenție deosebită semnalelor de somn ale bebelușului. Acest lucru îl va ajuta foarte mult în momentul somnului de zi sau al somnului de noapte.

5. Adptați spațiul de odihnă pentru a ajuta copilul să doarmă în timpul verii

Reîmprospătați spațiile în care va dormi. În acest sezon, temperaturile ridicate provoacă disconfort copilului, făcându-l să transpire mai mult, să fie iritabil, și, în consecință, să adoarmă mai greu.

Răciți camera cu ventilatoare sau dacă, se poate, folosiți un aparat de aer condiționat; va fi mult mai bine pentru copil. În orice caz, aveți grijă ca aerul să nu bată direct pe patul sau căruciorul copilului, deoarece, acesta ar putea răci.

Un alt truc pe care îl puteți aplica este să închideți ferestrele și să coborâți jaluzelele în timpul orelor centrale ale zilei; astfel, veți evita atingerea unor temperaturi foarte ridicate în cameră.

Nu uitați să vă îmbrăcați copilul confortabil înainte de culcare. Tricourile ușoare din bumbac facilitează transpirația. De asemenea, dacă nu este necesar, nu-l înveliți. Temperatura corpului său vă va spune dacă este cald sau rece.

De asemenea, o baie caldă înainte de a merge la culcare va ajuta copilul să se relaxeze și să se odihnească mai bine. Chiar și un masaj blând ar putea fi de folos!

My title page contents