Modalități de relaxare pentru copii după școală și examene

Modalități de relaxare pentru copii după școală și examene. În această perioadă a anului suntem cu toții puțin obosiți: școală și examene pentru copii, muncă din plin pentru părinți, griji și mult stres. Ce poți face pentru a-ți ajuta copilul să se relaxeze puțin, dar și tu, totodată? 

După examenele școlare, există mai multe strategii care pot ajuta copiii să se relaxeze și să gestioneze stresul.

Iată 5 modalități de relaxare pentru copii:

Yoga

Yoga este o modalitate excelentă de relaxare. Yoga este un agent calmant natural, care eliberează endorfine în creier. Acestea scad nivelul de stres și îmbunătățesc starea de spirit.

Mai multe studii au arătat că această practică este capabilă să reducă starea de anxietate la adolescenți. De asemenea, îmbunătățește starea de spirit.

Nu trebuie să urmezi un curs anume pentru yoga. Găsești pe web o serie de videoclipuri gratuite. Există, de asemenea, aplicații sau jocuri disponibile pentru smartphone.

Sportul de echipă stimulează stima de sine

Jocul într-o echipă nu este doar un exercițiu excelent pentru sănătate. După cum au arătat mai multe studii, acest tip de activitate fizică îmbunătățește stima de sine și scade posibilitatea de a suferi de depresie și anxietate.

Totodată, practicarea unui sport de echipă transmite sentimentul de apartenență la ceva comun, îmbunătățește starea de spirit. De asemenea, este important să știi că atunci când copiii se distrează făcând ceva, se mișcă mai ușor și iubesc și mai mult să facă sport.

Arte marțiale

Artele marțiale învață autodisciplina și controlul. Ele sunt deosebit de bune pentru copiii plini de energie. Un studiu a arătat că artele marțiale îmbunătățesc autocontrolul și îi fac pe copii mai adaptabili. De asemenea, este mai ușor pentru ei să facă alegeri mai sănătoase atunci când sunt capabili să-și controleze mai mult comportamentul.

Exercițiile fizice te fac mai energic

Activitatea fizică activează endorfinele, hormonii stării de bine. Exercițiile fizice ajută atât corpul, cât și mintea. În plus, atunci când sunt practicate cu consecvență, beneficiile sunt maximizate.

Copilul tău s-a săturat să studieze? Propune-i o plimbare vioaie sau câteva minute de sărituri sau două lovituri de baschet. O variantă de de a se elibera de stres mult mai bună, decât să prefere o băutură răcoritoare. Zahărul conținut în băuturile carbogazoase riscă apoi să crească inutil aportul caloric. Și, în plus, îl agită fără rost.

Jocuri de relaxare

Jocurile de relaxare îi ajută pe copii să-și recapete calmul, să scape de tensiunea musculară și să se adapteze mai bine la schimbări.

În final, alege opțiunea care se potrivește cel mai bine preferințelor copilului tău. Relaxarea este importantă pentru a face față mai bine examenelor viitoare sau pentru a se putea bucura cu adevărat de vacanță.

My title page contents