Cum să stilizezi părul creț? Ține cont de elementele de bază și bucură-te de rezultatul dorit!

Cum să stilizezi părul creț? Ține cont de elementele de bază și bucură-te de rezultatul dorit! Ai părul creț și îți dorești să-l pui cât mai mult în evidență? Coafarea părului creț necesită atenție și îngrijire, dar poate duce la rezultate frumoase!

Părul creț este un păr foarte versatil: de la bucle voluminoase și moi până la cele mai definite, alegerea este într-adevăr largă și capabilă să satisfacă gusturile, preferințele și nevoile fiecărei femei. Coafarea perfectă este cheia celor mai îndrăznețe și mai definite bucle. Însă pentru a le obține ai un întreg drum de parcurs și, mai ales, ai nevoie de produsele potrivite.

Așadar, cum stilizezi părul creț? Să descoperim împreună cele mai bune produse și sfaturi pentru îngrijirea și coafarea părului creț pentru a menține o podoabă capilară impecabilă pe tot parcursul zilei.

Iată ghidul tău oferit de Wella Professionals pentru a obține un păr creț impecabil:

Să începem cu spălarea părului!

Înainte de toate, trebuie să știi că modul în care este spălat părul creț are un impact mare asupra aspectului finit, pentru că un păr spălat corect permite o coafare ușoară. Așa că, în unele privințe, coafarea începe cu adevărat cu alegerea șamponului. Un prim pas important! De ce? Pentru că ai nevoie de formula potrivită – plus un balsam care definește forma – pentru a pregăti buclele naturale pentru uscare și coafare. Însă, atenție: „ceea ce funcționează pentru un tip de bucle nu funcționează întotdeauna pentru altul, motiv pentru care experimentarea este esențială pentru găsirea rutinei perfecte. Părul creț poate avea tendința de a se usca și de a deveni fragil și aspru. Prin urmare este important să alegi produse care nu îl vor deteriora. Utilizează șampoane și balsamuri hidratante și fără sulfați.”, ne sfătuiește Cristina Scrisu, stilist Wella Professionals.

De asemenea, atunci când părul tău are vârfurile deteriorate, de preferat ar putea fi folosirea metodei CO-WASH sau ai putea descoperi că un șampon care repară daunele îți va menține buclele elastice. Explicația? Șamponul îndepărtează arborele de sebum natural, care este necesar pentru ca buclele să aibă un aspect sănătos și să fie hidratate. Balsamul este mai puțin agresiv, dar în parte poate avea o acțiune de curățare. Așadar, descoperă și alege dintre următoarele must-have-uri de curățare și îngrijire!

Dacă optezi să-ți îngrijești părul cu metoda CO-WASH…

Încearcă balsamul de curățare NutriCurls de la Wella Professionals! Este special formulat pentru a curăța, purifica și îngriji delicat părul ondulat sau creț, fără a îndepărta uleiurile naturale. Și nu ai mare lucru de făcut! Pur și simplu îl masezi pe părul umed, timp de câteva minute, apoi clătești bine părul până îndepărtezi acest produs de curățare cu spumă scăzută. Și nu uita! Pentru că ai ales Co-Washing, trebuie să știi că NU este nevoie să aplici un balsam suplimentar – amestecul de ulei de jojoba și pantenol va lăsa vârfurile moi și definite.

Dacă pur și simplu alegi doar să șamponezi părul…

În acest caz ai nevoie de NutriCurls Micellar Shampoo de la Wella Professionals. La fel ca produsele de curățare micelare pentru piele, acest șampon hrănitor valorifică molecule numite micelii, care captează impuritățile, astfel încât acestea să poată fi îndepărtate cu ușurință. Astfel, marele beneficiu al acestui șampon micelar este că nu doar că va curăța perfect părul, dar îi va oferi și nutriția și hidratarea de care are nevoie. Rezultatul? Un aspect mai sănătos, un păr mai moale la atingere și cu valuri sau bucle mai definite. Datorită formulei unice, încrețirea este redusă, iar părul este mai ușor de pieptănat și coafat. Dacă ai de-a face cu părul uscat, încearcă să concentrezi șamponul doar pe rădăcini, apoi lasă spuma să curgă prin lungimi și capete atunci când clătești.”, explică stilistul.

O altă recomandare de la WELLA PROFESSIONALS pentru îngrijirea părului creț este GAMA ULTIMATE REPAIR: Șampon, mască, Miracle Hair Rescue și Protective Leave-In.

Ai părul deteriorat?

ULTIMATE REPAIR Shampoo este alegerea perfectă pentru părul deteriorat. Formulat cu tehnologia Metal Purifier, acest șampon ajută la îndepărtarea impurităților care provoacă deteriorarea părului – metale, acumularea de produse, uleiuri, murdărie și poluare – hrănește firele și începe procesul de reconstrucție a legăturilor. Oferă o senzație de păr neted și sănătos.

Folosește un balsam profund sau o mască de păr

O rutină consecventă este esențială, așa că următorul pas constă în ULTIMATE REPAIR Conditioner sau, pentru un impuls săptămânal de terapie intensivă, ULTIMATE REPAIR Mask. Ambele produse conțin un amestec inspirat de îngrijirea pielii de AHA și Omega-9 pentru a hrăni din interior spre exterior.

Așa cum am menționat mai sus, „dacă utilizezi ULTIMATE REPAIR Shampoo, masca și balsamul potrivite sunt obligatorii. Acestea vor menține părul deteriorat hrănit de la o spălare la alta, astfel încât buclele să arate și să se simtă mai sănătoase. Cu toate acestea, dacă utilizezi NutriCurls Micellar Shampoo, atunci NutriCurls Deep Treatment For Waves & Curls va fi produsul de care ai nevoie săptămânal. Bogat, cremos și intens, ajută la prevenirea încrețirii pentru ca în final să obții un păr superb și plăcut la atingere. Aplică-l pe lungimile și capetele părului, lasă-l să se absoarbă timp de până la cinci minute, apoi clătește bine.”, mai recomandă Cristina Scrisu.

Îndepărtează excesul de apă

Înainte de a aplica un produs de condiționare – indiferent dacă acesta este NutriCurls Detangling Conditioner sau ULTIMATE REPAIR Mask – asigură-te că părul tău nu este umed în exces. Buclele nu trebuie să fie ude în acest stadiu. Așadar, stoarce foarte ușor excesul de apă – de preferat să îl ștergi cu un prosop din microfibră – apoi masează balsamul hidratant pe lungimi și vârfuri. Rezultatul? Acest lucru permite firelor de păr să absoarbă cu adevărat toată acea bunătate hrănitoare.

Descurcă-ți bine părul

Descurcarea se face cel mai bine atunci când părul este ud după spălare și când aplici un balsam sau o mască de păr. Așadar, nu clăti balsamul fără a descurca mai întâi acele noduri neplăcute. Utilizează un pieptene cu dinți largi și începe de la capete, în loc să tragi prin fire de la rădăcină la vârf. După ce te-ai ocupat de o secțiune de noduri, deplasează-te mai sus pe lungime și descurcă următoarea secțiune de păr. Continuă până când nu mai găsești noduri, apoi clătește buclele cu apă caldă. La final, părul tău va avea acel aspect frumos, curat, bine îngrijit și mai ales… sănătos!

 

Mizează pe cele mai bune produse și pune-ți buclele în valoare! Experimentează, explorează și îmbrățișează frumusețea părului creț, oferindu-ți în același timp șansa de a arăta altora adevărata ta persoană.

 

 

My title page contents