învață copilul să doarmă singur

Învață copilul să doarmă singur în cameră cu ajutorul unor trucuri simple, la care puteți apela în fiecare seara! 

Este un moment cât se poate de normal, în viața fiecărui copil: să doarmă singur, în camera lui. Dacă ai mai mulți copii, iar aceștia dorm în aceeași cameră, este posibil ca trecerea de la dormitul alături de părinți la cel de unul singur să fie mai ușoară și mai rapidă.

Însă, dacă ai un singur copil sau frați cu camere separate, schimbarea poate fi mai dificilă. Cei mici ar putea să nu își dorească de la început să doarmă singuri în cameră sau să adoarmă fără tine. Pentru acele momente, ai putea sa pui în aplicare câteva trucuri care te vor ajuta sa îl faci pe cel mic mai încrezător. Să îl ajuți să descopere cât de relaxant și comod este să doarmă singur.

Potrivit TheSun.co.uk, iată câteva trucuri care îl vor ajuta pe cel mic să doarmă singur:

Învață copilul să doarmă singur, ajutându-l să înțeleagă ce se întâmplă!

Pentru început, explică-i celui mic că a venit momentul să dormiți în camere separate. Folosește un limbaj simplu, pe care el să îl înțeleagă. Explică-i încă din timpul zilei că va începe să doarmă singur, fără să se trezească în miezul nopții și să vină în camera voastră.

Apoi, următorul pas important este format din consecvență și rutină. Rutina este esențială în viața celor mici, iar atunci când începeți un obicei nou, este foarte ușor să renunțați la el. Încearcă să nu cedezi imediat, atunci când cel mic începe să plângă sau să facă o criză.

Camera celui mic poate fi problema!

Discută cu copilul tău despre modul în care se simte în camera lui. Dacă există lucruri care nu îi plac, jucării sau tablouri care îl sperie încercați să le îndepărtați. Lumina din cameră poate fi o altă problemă, așa că puteți căutați împreună o lampă de veghe.

Mai mult decât atât, vorbiți despre aceste probleme din timpul zilei, pentru ca cel mic să se obișnuiască până seară cu ideea că situația este rezolvată.

Ajută-l să se obișnuiască cu patul din camera lui!

Îl poți ajuta să se obișnuiască cu noul pat, dormind cu el. Timp de câteva nopți, ai putea dormi cu cel mic în pat, până când se obișnuiește cu noua cameră.  Această metodă este bună mai ales dacă cel mic se mută din dormitorul tău în camera lui sau dacă ați schimbat locuința.

Totuși, după ce au trecut câteva nopți în care ai dormit cu cel mic și te întorci în dormitorul tău, încearcă să fii consecventă. Indiferent dacă se trezește noaptea și vine la tine să dormiți împreună, nu ceda!

Mai mult decât atât, îl poți ajuta să se obișnuiască cu noua cameră și în timpul zilei. Temele, orele petrecute la joacă sau pentru citit se pot muta din living în camera celui mic. Astfel, el se va obișnui mai ușor cu noua cameră în care urmează să doarmă și să își petreacă timpul.

 

 

 

 

 

 

My title page contents