Scutecele lavabile – 10 scuze ale mamelor pentru a nu le folosi

Scutecele lavabile - 10 scuze ale mamelor pentru a nu le folosi

Scutecele lavabile sunt, de fapt, acele scutece de pânză atât de folosite în trecut, care au revenit în atenție în ultimii ani, însă modernizate. Există, de asemenea, unele scuze ale mamelor pentru a nu folosi aceste scutece, care ar reduce, de fapt, cantitatea de deșeuri nereciclabile. 

Cu timpul și după ce se vor informa mai bine, din ce în ce mai multe mame își vor putea depăși îndoielile și vor încerca să folosească scutecele lavabile.

Ce spun mamele despre scutecele lavabile? Iată 10 scuze ale mamelor pentru a nu le folosi:

1. Nu știu unde le găsesc

În ultimii ani, scutecele lavabile devin din ce în ce mai populare. În continuare, acestea se găsesc mai ușor pe internet, și la târgurile dedicate mamelor și copiilor.

2. Costă prea mult

Costul inițial al scutecelor lavabile este amortizat în timp. Cu siguranță, scutecele de unică folosință sunt mai ieftine, mai ales la o primă analiză. Însă, economiile vor fi vizibile, dacă nu trebuie să cumperi scutece de unică folosință în fiecare săptămână. Economiile vor fi și mai mari odată cu sosirea unui al doilea copil, deoarece le poți reutiliza.

3. Sunt impracticabile

A învăța cum să folosești bine scutece lavabile este mai presus de toate o chestiune de obișnuință. De fapt, pot fi ușor de pus pe bebeluș la fel ca scutecele de unică folosință și la fel de practice în ceea ce privește viteza de schimbare a bebelușului. Da, este adevărat, scutecele de unică folosință pot părea mai practice, având în vedere că scapi de ele imediat. Totuși, nu uita consecințele grave ale utilizării lor asupra mediului, pe care nu le au scutecele lavabile.

4. Sunt neigienice

Cel mai mare avantaj al scutecelor lavabile este că pielea bebelușului nu intră în contact cu materialele plastice. Acesta este un aspect foarte important, care îți garantează evitarea erupțiilor clasice de scutec, cunoscuta dermatită de scutec. Desigur, la fel ca toate scutecele, și cele lavabile trebuie schimbate atunci când este necesar. Spălarea și depozitarea corectă a acestora garantează igiena și siguranța maximă.

5. Nu știu cum să le spăl

Dacă alegi să folosești scutece lavabile, poate fi necesar să aloci ceva timp în plus spălării acestora. Ba chiar să te organizezi, astfel încât să ai întotdeauna la dispoziție 1-2 scutece curate. Spălarea acestora cu ajutorul mașinii de spălat te ajută să economisești timp. În ciuda utilizării apei și a electricității pentru spălare, un calcul făcut în timp arată că scutecele lavabile reprezintă o alternativă mai ecologică la scutecele de unică folosință.

6. Nu se usucă ușor

Timpii de uscare ai scutecelor lavabile pot depinde de materialul din care sunt confecționate acestea. Fibrele sintetice durează de obicei mai puțin timp pentru a se usca decât fibrele naturale. Reține acest lucru atunci când cumperi scutece lavabile. Ideal este să le lași să se usuce la soare în zilele frumoase. Urmează întotdeauna instrucțiunile ce însoțesc scutecele, atât pentru spălare, cât și pentru uscare.

7. Nu sunt potrivite pentru noapte

Dacă ai temeri că noaptea aceste scutece nu sunt atât de practice, poți alterna scutece tradiționale cu scutece lavabile. Chiar și parțial vei putea în continuare să produci mai puține deșeuri. Cu timpul și pe măsură ce vei căpăta experiență, vei putea identifica ce modele de scutece lavabile sunt cele mai potrivite pentru a fi utilizate pentru noapte.

8. Sunt incomode pentru bebeluș

Dacă este să ne gândim așa, probabil că niciun scutec de unică folosință nu este într-adevăr confortabil pentru bebeluși. Atâta doar că cel mic nu poate să comunice în cuvinte disconfortul. Scutecele lavabile pot fi mai confortabile mai ales în ceea ce privește moliciunea și nu sunt prea voluminoase sub haine. Cel mai bine este să încerci să testezi reacțiile bebelușului tău, odată cu trecerea de la scutecul de unică folosință la scutecul lavabil, pentru a înțelege dacă există probleme.

9. Sunt incomode în afara casei

Cele mai mari probleme ale folosirii scutecului lavabil ar putea apărea în momentul schimbării acestuia în afara casei: cum procedezi, locul unde să pui scutecul folosit. Poți să depozitezi scutecele folosite într-o pungă impermeabilă normală, la fel cum ai proceda cu scutecele de unică folosință, dacă nu există coșuri de gunoi disponibile. Odată ce vei căpăta experiență, vei înțelege că scutecele lavabile sunt cele mai potrivite pentru a fi folosite în afara casei.

10. Nu absorb bine

Nu toate scutecele lavabile pe care le găsești în comerț pot avea același nivel de absorbție. Există scutece de diferite dimensiuni, dimensiuni și grosimi, cu diferite materiale de căptușire. Ca să te asiguri că faci cea mai bună alegere, poți încerca să cumperi scutece de diferite mărci. Astfel, vei putea testa și compara mai multe modele, și vei înțelege care sunt cele mai potrivite pentru copilul tău.

My title page contents