plânsul necontrolat la bebeuși

Cum oprești plânsul necontrolat la bebeluși? Există modalități simple care te vor ajuta să îl calmezi pe cel mic când are o zi agitată!

Uneori, se întâmplă și în cazul bebelușilor: au o zi agitată, a trebuit să îi plimbi cu tine peste tot și sunt obosiți, sau pur și simplu nici ei nu știu ce îi deranjează! Exact ca la adulți, și bebelușii au acele „zile proaste”. Atunci ei fie sunt agitați sau „mârâiți” fie plâng tot timpul.

În aceste momente, nici tu nici partenerul/a nu știți cum să mai procedați! Din fericire, există modalități simple și ușoare care calmează plânsul necontrolat la bebeluși. Momjunction.com a intocmit o lista cu principalele motive pentru care bebelusii plang necontrolat.

Ce trebuie să faci, dacă vrei ca bebe să nu mai fie agitat și să nu mai plângă, potrivit Momjunction:

Suzeta poate rezolva problema la început!

Dacă vorbim despre bebelușii care plâng necontrolat, una dintre cele mai comune modalități prin care îi poți ajuta să se oprească este suzeta. Când suge suzeta, cel mic își calmează ritmul cardiac, se relaxează și își calmează stomacul.

Însă, suzeta nu este o modalitate tocmai perfectă, pentru că, la un moment dat, cel mic va trebui să reunțe la ea!

Înfășatul și legănatul îl camează pe cel mic!

Bebelușii își doresc să simtă, mai ales în primele luni de viață, căldura din uter. Când vezi ca plânge și ai verificat și dacă îi este foame și dacă este schimbat apelează la următoare metodă, recomandată de babycenter.com: înfasă-l pe cel mic întro pătură pufoasă și caldă și legănă-l timp de câteva minute, până când se oprește din plâns.

Muzica poate calma plânsul necontrolat la bebeluși!

Așa cum adulții se calmează în general cu ajutorul muzicii, și cei mici se bucură când aud un câtecel frumos. Încearcă să pornești o melodie relaxantă sau să îi cânți chiar tu ceva copilului tău atunci când plânge. Muzica dă roade bune și în cazul colicilor!

Zgomotul îl ajută să se liniștească!

Unii copii se calmează foarte ușor când aud un zgomot. Spre exemplu aspiratorul sau uscătorul de păr sunt doua electrocasnice pe care le poți folosi dacă vrei o sursă clară de zgomot. Totodată poți apela și la sunetul apei din cadă, care este mult mai relaxant!

Aerul proaspăt îl ajută pe bebe să se relaxeze!

O sursă bună și sănătoasă pentru calmarea bebelușului? Aerul proaspăt! Când vezi că bebe nu se oprește din plâns, îmbracă-l și mergeți la o plimbare îl parc. Dacă nu ai timp suficient pentru o plimbare de câteva zeci de minute, scoate-l pe cel mic la o gură de aer pe balcon.

Dacă ai un balcon deschis pune-ți un fotoliu, ideal pentru zilele calde de vară si primăvară, și leagănă-l în brațe pe cel mic. Mai mult decât atât, dacă decizi să îți amenajezi balconul cu un fotoliu, o măsuță de cafea și niște flori, îl poți transforma chiar în spațiul tău personal de relaxare!

O băiță caldă oprește plânsul necontrolat la bebeluși!

La fel ca aerul proaspăt, și o băiță caldă este o sursă bună de calm și relaxare. Pregătește o băiță scurtă pentru cel mic și folosește apa pentru un masaj la spate. Astfel îl vei ajuta să se relaxeze și să se simtă mai bine!

Trebuie să ții cont că, această sugestie funcționează doar în cazul în care bebelușului tău îi plac apa și baia în general! În cazul în care băița îl agită pe cel mic, nu vei face altceva decât să înrputățești situația.

Mișcarea de orice fel îl ajută să se calmeze!

Cand vorbim despre mișcare ne referim la orice tip de mișcare! Chiar dacă cel mic nu a început încă să meargă, îl poți ține în brațe și îl poți plima prin casă, îi poți prezenta fiecare cameră din apartament sau puteți merge într-o plimbare scurtă, de câteva minute, în care tu îl porți în brațe. Nu trebuie să mergeți până în parc. Câteva minute pe strada pe care locuiți vor fi suficiente ca cel mic să se simtă mai bine.

Masajul de reaxare oprește plânsul necontrolat la bebeluși!

Mulți copii se bucură atunci când sunt mângâiați, așa că un masaj va fi exact ce îi trebuie. Nu te teme dacă nu știi prea multe mișcări de masaj, câteva mângâieri simple, atâta timp cât sunt realizate cu ușurință și delicatețe, fără să agreseze oasele celui mic, nu vor face altceva decât să relaxeze!

 

 

 

 

My title page contents