4 activități de Paște pentru copii: rapide și ușor de făcut

Îți prezint 4 activități de Paște pentru copii: rapide și ușor de făcut. Paștele este printre altele, un prilej de a decora casa cu desene tematice și obiecte meșteșugite împreună cu copiii. De altfel, aceasta este o activitate plăcută de făcut acasă împreună cu copiii.

Mai sunt câteva zile până la Paște, iar printre multele lucruri de făcut prin casă, este nevoie să te ocupi și de copii. O modalitate simplă și ieftină de a le ocupa timpul este să-i implici în activitățile de decorare a casei pentru sărbătoarea Paștelui. Cu siguranță vor fi bucuroși să ia parte la decorarea casei cu tematică de Paște.

Există multe idei de activități pentru Paște, de făcut cu cei mici: de la ouă colorate, la iepurași din carton, până la coronițe de Paște.

Iată 4 activități de Paște pentru copii, ușoare și rapide:

1. Iepurași de carton

Prima idee: confecționarea de iepurași din carton. O modalitate simplă și cu adevărat distractivă de a-ți implica copiii într-o activitate stimulativă și creativă.

Realizarea iepurașilor din carton este foarte ușoară. Desenați împreună cu copilul conturul iepurelui pe un carton colorat, apoi continuați prin desenarea unui anumit accesoriu, cum ar fi o pălărie sau o floare. Sau chiar un pompon, pe care copilul să-l lipească pe conturul iepurelui.

Cu ajutorul unui lipici, copilul poate atașa șablonul pe un suport, cum ar fi mânerul unui tacâm din plastic sau mânerul unei linguri de lemn.

2. Ouă colorate

O altă idee foarte frumoasă pentru a-ți decora casa de Paște este să faci ouă colorate, fie din carton, fie folosind ouă proaspete. Mai exact, poți folosi ouă adevărate, doar că e nevoie să le golești de conținut. Faci o gaură în partea bombată a oului și sufli pentru a elimina conținutul. Pe acesta îl poți refolosi pentru o omletă sau pentru fursecuri de Paște. După aceea, începeți să decorați ouăle ajutându-vă de acuarele.

În schimb, dacă folosiți carton, roagă copilul să deseneze forma ouălor și apoi să le decupeze corect. Urmează ca apoi să le colorați și să le decorați cu ajutorul unor culori cerate.

Pentru a crea un efect mai deosebit, puteți vopsi ouăle tamponând suprafața cu o dischetă de bumbac înmuiată în acuarele. Rezultatul va fi un decor cu adevărat original, iar copiii se vor distra copios făcându-l.

3. Borcane de Paște

O altă idee simplă, ușoară și rapidă de a decora o casă cu tematică de Paște este reciclarea borcanelor de sticlă. Alege cele mai frumoase borcane rămase de la dulceață sau de la crema de ciocolată și desenează împreună cu copiii iepurași, flori sau chiar ouă mici.

În interior puteți introduce ciocolată, bomboane, dulciuri tradiționale sau lumânări pentru a crea o atmosferă caldă și primitoare.

4. Coroniță de Paște

Dacă vrei să creezi un decor mai aparte, dincolo de cele tradiționale, poți alege să faci o coroniță de Paște. Acesta este un decor perfect de agățat pe ușa de la intrare sau de pus pe masă.

Pentru a face această activitate cu copiii, este nevoie să cauți niște crenguțe uscate, pe care să le împletești delicat. Astfel încât să creezi un fel de cerc în care poți atașa ouă false sau iepurași de carton.

Pentru a face ca totul să fie mai stabil și pentru a preveni ca ramurile să se desfacă, poți să răsucești o panglică colorată în jurul coroanei.

My title page contents