Inventează activități de Paște pentru întreaga familie

Sărbătorile, inclusiv Paștele, sunt prilej de tihnă. Pentru noi, adulții. Copiii însă, cu energia lor debordantă, nu stau locului un an întreg, de ce-ar sta acum? Așa că mai bine îi antrenăm în activități de Paște pentru întreaga familie.

 

Și tu visezi la o zi liniștită, fără vizite și fără musafiri? O zi în care să stai cel mult la masă și în rest pe canapea, la televizor. Visează, că nu te costă nimic. În realitate va trebui să primești musafiri, să așezi masa, să strângi masa… Și dacă îți mai rămâne timp și mai ai suflu, să participi și la niște activități de Paște pentru întreaga familie. Ca să fie toată lumea mulțumită. Mai cu seamă cei mici. Trage adânc aer în piept, ridică-te de pe scaun (vai de mine, abia te așezasei, nu-i așa?!) și hai să te relaxezi activ. Recunoaște, abia așteptai!:)

Activități de Paște pentru întreaga familie

Știi ceva? Dacă-i bal, păi bal să fie! Să nu scape nimeni! Toată lumea furculița, lingurița, paharul cu vin sau ceașca de cafea, jos! În afară de vânătoarea de ouă, care e doar a copiilor, la celelalte jocuri sunt poftiți și tăticul, și bunicul, și bunica, și nășica și cine o mai fi pe-acolo.

Cursa cu ouă

În acest joc aveți nesperata șansă să vă faceți de râs în fața copiilor. Ceea ce îi va amuza teribil. Este un joc de modă veche (inventat la sfârșitul anilor 1800, în America), poate părea stupid, dar este chiar foarte distractiv. Se joacă de preferat în aer liber, unde să fie suficient spațiu de alergat și eventual de căzut. Aveți nevoie de ouă vopsite și de linguri. Fiecare participant va trebui să rostogolească oul său cu ajutorul lingurii, până la linia de finish stabilită. Bineînțeles că cel care va ajunge primul este și câștigătorul.

Împodobirea copacului

Așa cum de Crăciun se împodobește bradul cu globuri, la fel se obișnuiește în unele zone să fie împodobit cu ouă un copac. Nu se folosesc ouă adevărate, ci ouă din polistiren sau plastic, speciale pentru decor. Puteți face lucrurile mai complicate decât sunt. În sensul că în afară de a agăța ouăle în copac, îl mai puteți decora și cu fâșii colorate de hârtie creponată sau panglici, ba chiar și instalație luminoasă. Iar dacă vă prinde seara în grădină, tot petrecând (Paștele ține, de fapt, trei zile!), o să vă puteți bucura de un decor superb.

Ghicește și câștigă!

Pregătește-te cu multe bomboane de diverse culori și mai ales mărimi. O amestecătura cu de toate, cum ar veni. Pune-le într-un vas mare de sticlă și notează pe un bilețel câte bomboane sunt. Invită-i pe toți jucătorii să aproximeze câte bomboane conține vasul și notează. Nu le lăsa timp de gândire. Adică de numărat. Răspunsul trebuie să fie rapid. Cum cel mai probabil că nimeni nu va ghici numărul exact de bomboane, va fi recompensat cel care a fost cel mai aproape de adevăr. Dacă vrei să prelungești jocul, poți apoi să inventezi alte reguli. De exemplu cine ghicește (legat la ochi!) aroma bomboanei care îi este oferită.

Țopăiala cu sacul

Dacă tot este iepurașul simbolul acestei sărbători, de ce nu v-ați transforma toți în iepurași! Stabiliți o linie de start și una de finish. Concurenții își vor introduce picioarele în saci – dacă ai așa ceva prin casă – și vor fi legați cu un cordon. Regula este ca traseul să fie parcurs prin… țopăială. Cine atinge pământul cu mâinile este descalificat! Primul sosit, primul premiat!

Telefonul fără fir

Acest joc a distrat teribil mii de copii și tineri, cu zeci de ani în urmă. Este jocul care e cu atât mai amuzat cu cât sunt mai mulți participanți. În primul rând se stabilește o ordine a lor. Cel care începe jocul îi spune următorului în șoaptă, la ureche, o singură dată, o propoziție. Nu este permis ca propoziția să îi fie repetată, dacă nu a înțeles-o. Acesta e și farmecul jocului. Al doilea îi transmite celui de-al treilea ceea ce a înțeles de la primul, și tot așa. Ultimul jucător trebuie să spună cu voce tare propoziția care i-a fost spusă de predecesor. Abia în acest moment primul poate dezvălui de la ce propoziție a început totul. De obicei varianta finală nu are nicio legătură cu cea inițială, dar în asta constă de fapt distracția.

My title page contents