Beneficiile lăptișorului de matcă. Un medicament natural

E important să cunoști care sunt beneficiile lăptișorului de matcă pentru sănătate. Lăptișorul de matcă este un produs mai puțin cunoscut, dar cu beneficii extraordinare pentru sănătate. Lăptișorul de matcă este o substanță gelatinoasă produsă de albine pentru a hrăni regina și albinele ei. Este frecvent vândut ca un supliment alimentar pentru a trata o varietate de afecțiuni fizice și boli cronice.

 

Lăptișorul de matcă este un remediu universal foarte valoros care îți oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Evident, dacă este administrat corect. Este potrivit atât pentru copii, cât și pentru adulți și vârstnici, fiind folosit pentru prevenirea sau ameliorarea diferitelor afecțiuni. Ba chiar și în tratarea și vindecarea unor boli grave. Efectele benefice ale lăptișorului de matcă sunt recunoscute încă din antichitate.

Albinele lucrătoare care produc lăptișorul de matcă au o durată de viață de numai 5-8 săptămâni. Iar albina regină (matca) trăiește între 4 și 6 ani, adică de peste 50 de ori mai mult, dacă este hrănită doar cu lăptișor de matcă. În plus, aceasta atinge o fertilitate uluitoare, producând un ou la fiecare 45 secunde, și un total de 1.500 – 2.000 de ouă pe zi.

Beneficiile lăptișorului de matcă sunt foarte multe, ceea ce-l face să fie un adevărat medicament natural.

 

Beneficiile lăptișorului de matcă. Cum te poate ajuta acest remediu?

1. Întărește imunitatea

Administrat oral, timp de 1-2 luni, prin înghițire sau prin administrare sublinguală (sub limbă) în doze de 1-2 g/zi pentru adulți și 0,5 g/zi pentru copii, lăptișorul de matcă stimulează și întărește imunitatea organismului. Astfel, va crește rezistența la răceli, gripe sau viroze. Se poate observa, de asemenea, un efect benefic intens asupra activității fizice a persoanelor care au consumat lăptișor de matcă, prin creșterea rezistenței la oboseală, prin amplificarea performanțelor intelectuale, precum și prin instalarea unei stări mentale mult îmbunătățite.

2. Indicat în caz de colesterol ridicat

Lăptișorul de matcă normalizează tensiunea arterială. De aceea, n-ar trebui să le lipsească din alimentația celor cu risc ridicat de infarct sau de accidente vasculare cerebrale, a persoanelor care suferă de obezitate sau care au colesterol crescut. Studiile au arătat că administrarea a 0,5-1 g de lăptișor de matcă zilnic este asociată cu o scădere de 10-20% a colesterolului total în 3-5 săptămâni de consum.

3. Bronșită și astm

Dacă suferi de diferite afecțiuni respiratorii, poți încerca o cură cu lăptișor de matcă. Vei observa o creștere a rezistenței la răceală și la gripă. Dacă te confrunți cu astm, lăptișorul de matcă acționează mai ales prin efectul calmant asupra mucoaselor bronșice, fiind de ajutor și în ameliorarea alergiilor. Reduce stresul, ceea ce-l face util și ca remediu natural antiasmatic.

4. Beneficiile lăptișorului de matcă. Afecțiuni digestive și ulcer

Poate fi folosit ca supliment natural. Va produce o serie întreagă de reglaje ale tranzitului intestinal. În cazul copiilor le provoacă acestora poftă de mâncare, iar pentru cei care suferă de tulburări intestinale însoțite de diaree, vărsături sau constipație este un real ajutor. Administrat în combinație cu miere și polen, lăptișorul de matcă pur este benefic în cazurile de ulcer gastric și ulcer duodenal.

5. Benefic în caz de infecții urinare sau cistită

Administrarea lăptișorului de matcă este de folos pentru ameliorarea cazurilor de inflamații ale vezicii urinare, prin dispariția progresivă a simptomelor de arsură și durere.

6. Recomandat pentru artrită, dureri de spate și osteoporoză

Conform studiilor, în cazul suferințelor generate de artrită, este indicat să fie urmată o dietă vegetariană. În plus, este recomandat să fie consumat zilnic lăptișor de matcă. Acesta ajută la dispariția durerilor frecvente (mai ales cele ale spatelui), combate infecțiile și inflamațiile, și, în general, elimină oboseala. Lăptișorul de matcă poate preveni osteoporoza prin facilitarea absorbției intestinale a calciului.

7. Util persoanelor care suferă de diabet

Un studiu realizat pe 20 de persoane suferind de diabet, a evidențiat faptul că după 2 ore de la administrarea lăptișorului de matcă, nivelul zahărului din sânge a fost mult diminuat. Lăptișorul de matcă este recomandat și persoanelor aflate sub tratament cu insulină, dar care să fie monitorizate cu atenție. Lăptișorul de matcă va diminua excesul de zahăr din sânge.

8. Beneficiile lăptișorului de matcă. Insomnii, migrene

Lăptișorul de matcă ajută și la ameliorarea migrenelor, ba chiar o înlătură definitiv, dacă se folosesc și tehnici de masaj adecvate. Util, de asemenea, pentru persoanele care suferă de insomnie (în special cele în vârstă). Lăptișorul de matcă poate elimina stresul, deoarece conține niacină și piridoxină, ambele calmante naturale foarte eficiente. În plus, acestea nu dau niciun fel de dependență. Lăptișorul de matcă poate ajuta la îndepărtarea depresiei și la reducerea stresului. Ameliorează chiar și anorexia nervoasă. Extrem de benefic și în cazul depresiei post-natale cu care se confruntă majoritatea mămicilor.

9. Ajutor de nădejde în boala Alzheimer

Lăptișorul de matcă conține acetilcolină naturală, care are legătură cu pierderea memoriei și cu manifestarea unor probleme cognitive cum este apariția bolii Alzheimer. Lăptișorul de matcă poate ridica nivelul acestui neurotransmițător, fără a genera efecte secundare nedorite.

10. Stimulent intelectual

Lăptișorul de matcă este un excelent stimulent intelectual. Conține anumite oligoelemente esențiale (fosfor, magneziu), anumite vitamine (vitaminele B1, B2, B6), și aminoacizi (fenilanalină, triptofan), ceea ce-l fac util pentru îmbunătățirea stării psihice, creșterea randamentului intelectual și îmbunătățirea memoriei. Lăptișorul de matcă poate fi o alegere pentru îmbunătățirii memoriei pe perioada sesiunilor și a examenelor, în general.

 

My title page contents