5 produse apicole pentru infuzie de sanatate si energie

De cum s-a incalzit vremea si au inflorit primele plantute, albinele au trecut la treaba. Ne place limonada cu miere si folosim tinctura de propolis atunci cand avem o rana. Dar paleta de produse a stupului este mult mai complexa si cu beneficii extraordinare pentru sanatate.

 

Mierea este produsul de baza. Aceasta are diferite particularitati si beneficii in functie de flora zonei unde au pascut albinele. Vestea proasta este ca mierea este unul dintre cele mai contrafacute produse de pe piata. Asa ca, este important sa iti gasesti o sursa sigura, un apicultor onest care nu pune sirop de zahar in miere sau alti inlocuitori. In rest, bucura-te de gust si de beneficii.

Polenul. Este rezultatul combinarii semintei de tip masculin din floare florii si cu enzimele digestive ale albinei. Polenul este bogat in proteine, aminoacizi, vitamine, minerale, enzime, acizi grasi si bioflavonoizi cu rol antiviral si antibacterian. Acesta este un tonic extraordinar pentru organism, stimuleaza organele si sistemul imunitar.

Laptisorul de matca este sursa de hrana a larvelor menite sa devina matci. Este rezultatul secretiei glandelor hipofaringiene ale albinei culegatoare. Acesta este foarte bogata in vitaminele B5, B6 dar si in aminoacizi. Produsul este atat de complex incat nu poate fi replicat in niciun laborator. Acesta combate efectele stresului si revigoreaza organismul. Este bogat in vitaminele A, C, D si E, minerale, enzime si aminoacizi.

Propolisul sau „lipiciul albinelor” contine in cea mai mare parte rasini, ceara, uleiuri eterice si putin polen. Aceste contine de 500 de ori mai multe bioflavonoide decat portocalele. Cu ajutorul sau albinelele se protejeaza de boli si de daunatori. Propolisul este cunoscut drept un antibiotic natural. Are efect antibacterian, antiviral, antifungic, antiinflamator si antioxidant.  Poate fi folosit ca atare dar si ca tinctura.

Pastura sau „painea albinelor” este principala sursa de hrana pentru majoritatea larvelor si albinelor. Aceasta este obtinuta prin fermentarea polenului in conditiile naturale ale stupului. Contine aminoacizi, vitamine, in special vitamina K, enzime si flavonoide. Este utila in tratarea anemiei, hepatitelor, insomniei, stresului, pierderilor de memorie, colesterolului si problemelor tractului digestiv.

My title page contents