Dincolo de furia copilului

Dincolo de furia copilului

Ce este dincolo de furia copilului. L-am redescoperit pe Dr Cristian Andrei la Centrul Educational Copil Cuminte. Si mi-a placut. Am apreciat abordarea lui fata de copii si fata de parinti. Si mi-a placut pozitia lui fata de furia si agresivitatea copiilor.

Cat de furios e copilul tau? Cat de agresiv e? Cat de mult loveste? Stii oare insa ce ascunde furia lui? Ce mesaje vrea sa transmita?

„Exista o diferenta clara intre agitatie si agresivitate la copii.  Daca te intrebi in ce directie, iata si precizarea. Atunci cand un copil  tipa si loveste, dar, ulterior, este trist, derutat si nefericit din cauza actiunilor sale, atunci vorbim de agitatie. Pe cand, atunci cand un copil se bucura de actele sale de violenta, atunci cand privirea ii ramane senina indiferent ca sparge, strica sau raneste, atunci avem de-a face cu agresivitatea. Si acesta este un comportament ingrijorator care trebuie sa ne ridice semne de intrebare”, a mentionat Dr Cristian Andrei.

„Copilul agitat este un copil anxios, care incearca sa evite confruntarea cu situatia, pe cand un copil agresiv este foarte focusat. Tot asa un copilul agresiv nu ezita sa isi repete gestul rautacios atunci cand vede reactie la comportamentul lui.”, adauga specialistul de la Centrul Educational Copil CuMinte.

E importanta sa nu uitati ca un copil are nevoie de limite. De ce?  Pentru ca atunci cand nu este dominat un copil se agita.

Totodata, furia si agresivitatea se manifesta diferit la fete si la baieti, pentru ca exista diferente la nivel cerebral intre cele doua sexe. De unde si nevoia de a actiona diferit in momentele de tantrum. Baietii au tendinta sa rezolve fizic conflictele.

Daca vrei sa stii mai multe, il poti asculta pe Dr Andrei in cadrul intalnirilor cu parintii de la Centrul Copil CuMinte. Urmatoarea este joi, 12 mai, de la ora 18.00. Tema: Cine e seful? Copilul sau parintele?

Centrul COPIL CUMINTE –  este un loc fain pentru parinti si copii. O locatie smart care vine in intampinarea parintilor ocupati, care isi doresc pentru copiii lor un program educational complex. Centrul Educational este un mix destept de gradinita, program before si after school, precum si de ateliere si cabinete de psihologie, logopedie, psihiatrie, parenting si kids parking. Pentru ca al tau pusti sa fie senin si fericit.

Centrul educational gazduieste 4 grupe de varsta: grupa baby 2-3 ani, grupa mica 3-4 ani, grupa mijlocie 4-5 ani si grupa mare 5-6 ani.

 Intrarea Docherilor nr 3.  http://copilcuminte.ro.

My title page contents