Cum alegem cosmeticele pentru copii? Cum faci atunci cand vine vorba de cosmeticele pentru copii? Cum alegi produsele cele mai putin invazive? Cum le protejezi pielea sensibila? Fii cu bagare de seama mai jos.

 

„Azi, asistam la o adevarata explozie a pietei cosmetice, invadata de diferite produse cosmetice. Dar cand vine vorba sa alegi un produs cosmetic pentru curatarea si ingrijirea pielii copiilor, trebuie sa fim cu ochii in patru.”, spune Diana Marandiuc, Trainer Naturys Romania.

Ce sa nu contina?

Exista numeroase substante chimice toxice in produsele cosmetice care au fost dovedite clinic drept cauzatoare de cancer, tumori, iritatii si alte tulburari dermatologice. Deoarece pielea noastra absoarbe 60 % din substantele de ingrijire pe care le aplicam direct pe piele, din acest motiv, alternativa sanatoasa vine din partea cosmeticelor BIO, mai ales cand alegem aceste produse pentru ingrijirea pielii bebelusilor si copiilor. Brandul Naturys are in portofoliu produse cosmetice profesionale 100% naturale, certificate BIO, dedicate ingrijirii pielei fetei si corpului. Unul dintre produsele ideale pentru realizarea unui masaj prelungit, chiar si in cazul bebelusilor, este Uleiul pentru masaj Soft Touch de la Naturys.

Cum alegem cosmeticele pentru copii?

Aceste produse cometice BIO trebuie sa fie certificate de catre un organism de certificare care isi desfasoara activitatea in conformitate cu normele europene. Cateva din aceste organisme sunt ICEA din Italia, Soil Association  din UK, Ecocert din Franta. Sigla “certificat organic” trebuie sa fie prezenta pe ambalajul produsului cosmetic, acest lucru inseamna ca toate ingredientele din componenta produsului cosmetic au fost certificate de catre organismul abilitat cu aceasta functie.

„Natural” sau nu?

Recomandarea este: trebuie sa ne ferim de cuvantul “natural” prezent pe ambalajul produselor. De ce? Pentru ca nu mai este de incredere, deoarece producatorii de produse cosmetice au la dispozitie o lege mult prea permisiva atunci cand vine vorba de termenul “natural”. Si, se pare ca ei nu se sfiesc sa-l adauge pe produsele care sunt cu foarte multe ingrediente sintetice la baza. Degeaba un produs contine un ingredient sau doua provenite din culturi ecologice, daca restul compozitiei este facuta din aditivi chimici. Ca sa fim siguri ca un produs este organic, trebuie invatat cum sa citim eticheta produsului.

Cum alegem cosmeticele pentru copii? Ce sa evitam?

Trebuie sa evitam ingrediente precum: formaldeida, 1,4- dioxane, SLES si SLS, conservanti sintetici ca Parabeni si Imidazolidinyl urea, alcool sintetic, ulei mineral si derivatele sale, parfumurile sintetice si alte ingrediente sintetice care cauzeaza cancer si alergii cutanate si deshidrateaza pielea.

Produsele Naturys nu contin conservanti chimici, uleiuri minerale sau parfum. Formulele Naturys au la baza doar ingrediente de origine naturala, sunt 100% certificate BIO, au in compozitie extracte pure obtinute fara solventi, nu contin coloranti iar parfurile discrete sunt date de uleiurile esentiale vegetale.

Mai mult, sa nu uitam –  copiii sunt mult mai sensibili decat adultii, iar organismul lor fragil nu poate elimina toxinele prea usor. Fii pe faza si alege ce e mai bun pentru copiii tai!

My title page contents