Cum sa nu mai traiesti prin comparatie?

Fara sa ne dam seama, in permanenta facem comparatii intre noi si restul lumii. Avem impresia, de cele mai multe ori gresita, ca altii sunt mai fericiti si mai impliniti decat noi. Dar te-ai gandit cati oameni joaca de fapt un rol in public?

 

A compara aspectele vietii, de la job la popularitate si pana la case si masini, este un obicei distructiv deoarece este incarcat cu multe emotii negative vizavi de propria persoana. Te poti elibera de el devenind constienta, observandu-l si intelegand modul in care te afecteaza.

 

  1. Nu castigi nimic atunci cand te compari cu altii. Oricat de mult ai avea, exista intotdeauna cineva care va avea si mai mult sau oricat de bun ai fi la ceva, mereu va fi cineva si mai bun. Simpla constientizare a acestui fapt, te va ajuta sa iti temperezi impulsul de a te compara cu alte persoane.

 

  1. Compara-te pe tine cu tine. Observa cat de mult ai evoluat de-a lungul timpului, cum te-ai transformat ca persoana si ce progrese ai facut in vederea indeplinirii dorintelor tale. Acest lucru te va ajuta sa cultivi recunostinta si bunatatea fata de propria persoana. Pe masura ce iti vei da seama peste cate obstacole ai trecut si cate realizari frumoase ai, te vei simti din ce in ce mai bine.

 

  1. Manifesta bunatate si blandete fata de alte persoane. Atunci cand traiesti prin comparatie, ai tendinta sa fii indivios pe ceilalti si pe ceea ce detin sau au realizat. Insa atunci cand incetezi sa fii critic la adresa altora, vei inceta sa fii critic si cu tine insuti. Deci concentreaza-te in a-i ajuta pe cei care au nevoie. Apreciaza ce este bun la tine si la ceilalti. Cand vei reusi sa faci asta, nu va mai fi nevoie sa intocmesti clasamente.
My title page contents