Suntem în cea mai frumoasă, mai veselă, mai colorată și mai luminoasă perioadă a anului. Cea în care răsună colindele, la geamuri se aprind rând pe rând tot mai multe luminițe iar orașele poartă haine de sărbătoare. Chiar dacă ne uităm cu jind și cu puțină invidie, poate, la ceea ce se întâmplă în alte țări, avem și noi motive de mândrie. Să trecem în revistă cele mai frumoase târguri de Crăciun din România.

 

Suntem adesea cârcotași și punem la socoteală, cu năduf, cheltuielile pe care primăriile le fac pentru a organiza târguri de Crăciun. Uităm însă că nu doar noi, adulții, suntem beneficiarii. Că nu neapărat pentru noi au fost ele organizate, cât mai degrabă pentru copii. Pentru bucuria lor. Haideți să lăsăm la o parte încrâncenările cu care ne luptăm în fiecare zi și să ne bucurăm alături de ei de cele mai frumoase târguri de Crăciun din România.

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din România

Firesc, vom nominaliza pe primul loc târgul de Crăciun din Capitală, din Piața Constituției. Care în fiecare an reușește să adune mii de vizitatori. Dincolo de cabanele în care diferiți meșteșugari și comercianți vin să își expună oferta de cadouri, târgul este un loc magic pentru copii. Patinoarul artificial, concertele care au loc zilnic și mai ales Căsuța lui Moș Crăciun reprezintă principalele lui atracții.

Sibiu

De câțiva ani, târgul de Crăciun de la Sibiu este o adevărată atracție turistică. Români din cam toate colțurile țării vin să petreacă aici, în Piața Mare, măcar un week-end. Pentru că târgul a căpătat dimensiunile unui eveniment de neratat. Cabanele de unde pot fi achiziționate unele dintre cele mai frumoase decorațiuni, specialitățile culinare locale și proiecțiile laser, Atelierul și Parcul lui Moș Crăciun, toate sunt oferite spre bucuria vizitatorilor. Târgul va fi deschis până pe 3 ianuarie 2020.

Timișoara

Anul acesta timișorenii s-au întrecut pe ei înșiși și fac o serioasă concurență Capitalei. Cele două târguri, din Piața Victoriei și Piața Libertății, deschise zilnic între orele 10 și 22, sunt o feerie de lumini. Concertele de colinde și spectacolele de tradiții dar și prezența unor artiști de primă mână fac seară de seară deliciul timișorenilor. Care, iată, știu să se bucure de atmosfera festivă.

Brașov

Ediția din acest an a târgului de Crăciun de la poalele Tâmpei, „Oraș de poveste” așa cum pe bună dreptate s-a autointitulat, a surprins plăcut localnicii și turiștii. Piața Sfatului s-a transformat într-o lume de basm, în care totul strălucește și ademenește. Miros de brad și de plăcinte, de vin fiert și gulaș, muzică bună și distracție pe săturate. Asta veți găsi în centrul Brașovului, zi de zi, toată luna decembrie.

My title page contents