Sanatatea se tine cu si prin apa. Si mai ales prin apa de calitate, apa magica, apa sarata, bogata in minerale si vitamine. Apa din Lacul Ursu.

 
Asa ca, daca te vrei sanatoasa, mizeaza pe hidroterapie. Care sunt beneficiile acestui tip de terapie? Ei bine, ele depind de temperatura apei, de gradul de imersie (tot corpul sau doar anumite regiuni din corp), de tipul apei (simpla sau minerala/termala”), spune dr balneolog Suzana Pretorian de la Danubius Health Spa Resort Sovata.

Iata ce si cum poti obtine daca alegi sa te imbaiezi in apa sarata a Lacului Ursu. Afla ca in apa, greutatea corpului este mai mica (fiind sarata este si mai mica decat in apa simpla) si astfel miscarile sunt mult usurate. Si uite asa punctezi pozitiv, mai ales daca ai dificultati de mobilizare a anumitor segmente (supragreutate corporala, dureri reumatismale, stari posttraumatice sau postoperatorii). Si unde mai pui ca recuperarea mobilitatii se face mult mai rapid si mai eficient, iar coloana vertebrala beneficiaza de un efect de elongatie natural.

Tot la Sovata, ai parte de suprize dintre cele mai faine. Temperaturile diferite pe verticala ale apei din Lacul Ursu (25 grC la suprafata, 30 grade la jumatatea superioara a corpului, si pana la 40 grade in jumatatea inferioara a corpului imersat adica la 1,5-2 metri adancime) au efect de gimnastica vasculara, cu activarea circulatiei, si in paralel, efect protector la nivelul capului prin stratul de apa mai rece de la suprafata – nivelul gatului, cu atenuarea senzatiei de picioare grele data de edemele gambiere prin statul prelungit pe scaun si in masina. Suna bine, nu-i asa?

Si vestile bune nu se termina aici. Pentru ca, apa din Lacul Ursu are un continut ridicat de sare (pana la 200 gr/litru), iar temperatura sa crescuta are un efect intens antiinflamator la nivelul articulatiilor si al muschilor. Mai exact, durerile articulare si contracturile musculare dispar, dermatita atopica dispare sau se reduce, pe cand eczemele cronice si psoriazisul cutanat se reduce.

Si inca ceva: apa sarata a Lacului Ursu are efect de reglare endocrino-metabolica prin continutul de sare, minerale si substante organice (vitamine, biostimuline, hormoni estrogen si progesteron human-like cu efect de stimulare a fertilitatii feminine).

Daca te-am convins, da un click  pe www.danubiushotels.ro.

 

 

My title page contents