Toată lumea merge la Paris să caute romantismul. Uită de Paris! Tocmai pentru că ești în căutarea intimității în doi, de ce ai alege una dintre cele mai aglomerate capitale turistice? Europa are multe destinații pentru Ziua Îndrăgostiților care îl surclasează.

 

Europa are fabuloase destinații pentru Ziua Îndrăgostiților. Orașe medievale, plaje și faleze uimitoare, piețe și piațete elegante, străzi pietruite și poduri, trăsuri trase de cai și încă multe alte comori de descoperit și de iubit.

Destinații pentru Ziua Îndrăgostiților

Iubirea trebuie celebrată și descoperită în profunzimea ei, așa cum trebuie descoperite frumusețile acestei lumi. Pentru că cel mai minunat lucru este să călătorești și să experimentezi. Caută un pretext – cum este Ziua Îndrăgostiților – sau fă-o fără niciun motiv. Și-acum, alege următoarea destinație.

Budapesta, Ungaria

Înconjurată de structuri gotice pline de istorie, Budapesta este locul în care îți poți trăi romantismul.
Faceți o plimbare la pas sau o croazieră de-a lungul Dunării pentru a admira orașul și vechile lui clădiri. Seara, când se aprind luminile, este feeric. Stați sub lumina vitraliilor Bisericii Matthias sau dați târcoale Castelului Vajdahunyad ori dealului Gellert.

Viena, Austria

Viena este unul dintre cele mai romantice orașe din Europa! Luați-vă de mână partenerul și plimbați-vă prin frumosul Palat Schönbrunn. Sau vizitați palatul de vară în stil baroc, pentru a vedea cum a trăit regalitatea odată. Trăiește-ți propria experiență regală în interioarele pline de farmec ale Palais Hansen Kempinski, care are un restaurant cu mâncare fină și un spa subteran atractiv, unde veți beneficia de tratamente fastuoase.

Varșovia, Polonia

Fuziune impresionantă de vechi și nou, Varșovia emană o atmosferă romantică, perfectă pentru cuplurile care caută o escapadă europeană de Valentine’s Day. Sărbătoriți dragostea în timp ce explorați Łazienki Królewskie, o vastă oază verde în inima capitalei poloneze. Faceți o plimbare cu barca sau serviți prânzul la unul dintre restaurantele din parc.
De asemenea, vă puteți mărturisi dragostea la fermecătorul castel baroc, Wilanów, unde unul dintre regii polonezi, Jan III Sobieski, a scris câteva scrisori romantice către soția sa, Marysieńka. Apoi gustați cea mai bună ciocolată caldă la cea mai bună cafenea din oraș, E. Wedel Chocolate Store.

Lisabona, Portugalia

Destinația perfectă pentru Ziua Îndrăgostiților în Europa are nevoie de câteva elemente: vreme minunată, obiective uimitoare și câteva pahare de vin în mijlocul unui peisaj superb. Urcați într-o ambarcațiune cu pânze și plecați în croazieră la apusul soarelui, pe râul Tagus. Sau pregătiți un picnic și petreceți după-amiaza în unul dintre superbele miradouro-uri. Cum ar fi Miradouro de São Pedro de Alcântara din Bairro Alto, un loc pitoresc cu grădini, terase și fântâni.

Menorca, Spania

Descoperiți paradisul trecând un deal abrupt pentru a ajunge la Cala Turqueta, unde veți fi înconjurați de ape calme, curate și nisip alb. Pe măsură ce veți cunoaște mai bine insula, explorați mai multe plaje retrase precum Cala Pregonda – pe coasta de nord a Menorca – sau Cala Macarelleta, o plajă mică într-o peșteră pitorească, unde puteți lenevi unul în brațele celuilalt. O excursie în vechiul port, Puerto de Ciutadella, vă poate bucura cu bucătăria locală și fructele de mare disponibile. Afrodisiace sub formă de stridii și vin…

Milano, Italia

Niciodată nu veți regreta o astfel de alegere. Puteți adulmeca romantismul în timp ce vă plimbați prin structura Art Nouveau din Quadrilatero Silenzio pentru a găsi Piazza Eleonora Duse, care este plină de trandafiri și fațade elegante. Sărutați-vă în micul părculeț din Via Sant’Agnese, înconjurați de delicate flori albe și ruine romane. Apoi luați o cină intimă, memorabila, la lumina lumânărilor, la restaurantul Shambala. Ca niște veritabili îndrăgostiți.

Praga, Republica Cehă

Descoperiți romantismul pe străzile întortocheate și pietruite din raionul Mala Strana din Praga, în timp ce treceți printre clădiri baroce și prin grădini întinse. În Grădinile Dealului Petrin veți găsi statuia tragicului Karel Hynek Macha, unde cuplurile se sărută pentru a-și face dragostea veșnică.
Treceți Podul legionarului și lăsați-vă fascinați de frumusețea lebedelor care alunecă pe apă. Veniți la lăsarea serii pentru o plimbare prin curtea Castelului vechi de 1.000 de ani și trăiți-vă iubirea în decorul vremurilor trecute.

My title page contents