Ma bucur atunci cand pot sa ma minunez. Sa exclam si sa ma bucur de ceea ce aflu. De noutati, de savori. Am descoperit de curand sarea neagra. Extrem de populara in Orient, in India, dar si in tari precum Franta sau Spania.

 

Numele ei este influentat de originea sa. Pentru ca este o sarea dintr-o roca vulcanica.

Are intrebuintari cum nici cu gandul nu gandesti. Medicina traditonala, gastronomie si ingredient secret in cosmetice fine. Este extrem de apreciata in medicina ayurvedica.

Sarea neagra e utila inclusiv in regimuri de slabire, deoarece ajuta corpul sa creee o cantitate mai mare de sucuri digestive pentru ca mancarea ingerata sa fie digerata mai repede si mai bine.

Sarea indiana neagra contine in jur de 97% clorura de sodiu ( sare) si 3% fier – cel care ii da si culoarea diferita, speciala. In forma sa initiala, mineralul e maro roz si bate catre violet.

Beneficiile acestui tip de sare pentru sanatate sunt nenumarate. Actioneaza la nivel digestiv, creste nivelul energiei, regleaza cantitate de mucus din organism, lupta impotriva osteoporozei. E fabulos, nu-i asa?

Specialistii in gastronomia Ayurveda o considera un condiment racoritor si o folosesc din plin. E indicata in dietele oamenilor cu hipertensiune arteriala, pentru ca are un continut mai scazut in sodiu decat sarea obisnuita.

Daca suferi de gaze intestinale, poti miza pe sarea neagra. Incalzeste-o intr-o tigaie pana isi schimba culoarea, apoi amestec-o cu apa calda si gata. Ai un remediu excelent!

Sarea neagra este un excelent laxativ, daca o amesteci cu lamaie si ghimbir.

E la fel de buna pentru durerile de articulatii, inflamatii si infectii. Creste valorile sistemului imunitar, alcalinizeaza corpul si e de folos in afectiuni respiratorii ( vezi inhalatii)

Cum iti suna? Noi vrem sa incercam musai.

My title page contents