Destinații în Grecia pentru familii. Ce alegi vara aceasta?

Dacă și vouă vă este gândul la vacanța de vară și vă întrebați care sunt cele mai bune destinații în Grecia pentru familii, poate vă sunt de ajutor câteva recomandări.

Știți cum e vorba aia, cu făcutul carului, iarna, și a saniei, vara. Dacă și vouă vă este gândul la vacanța de vară și vă întrebați care sunt cele mai bune destinații în Grecia pentru familii, poate vă sunt de ajutor câteva recomandări.

Din punctul meu de vedere, în Grecia este oricând și oriunde bine de mers. O pot confirma cei care au fost deja. Este o țară absolut superbă, cu o ofertă culinară cu adevărat sănătoasă, cu oameni foarte prietenoși și prețuri decente. Dar pentru că acum este vorba despre familii cu copii, ne referim în special la sezonul estival, când vrem să le oferim celor mici băi în mare și de soare. Adevărate cure de vitamina D. Până să o ofere cei care și-au propus să facă acest lucru aici, la noi:) Lăsând gluma la o parte, notați-vă care sunt cele mai bune destinații în Grecia pentru familii.

Destinații în Grecia pentru familii

Înainte de a face recomandări punctuale, pentru cei care nu au fost niciodată pe tărâmul în care s-au născut zeii și legendele, vom trece în revista atuurile Greciei. Plaje cu nisip fin, mări de azur, golfuri și spectaculoase peșteri stâncoase. Plantații de măslini, portocali și lămâi. Ruine încărcate de istorie. Parcuri acvatice uimitoare, piscine la standarde înalte. Delicioase preparate mediteraneene între care peștele (gustați pește-spadă!) și fructele de mare stau la loc de cinste, siguranță și ospitalitate.

Rhodos

Una dintre cele mai iubite și vizitate insule de la Marea Egee, cu plaje premiate cu steaguri albastre pentru calitatea nisipului și apei, managementului mediului și siguranței. Multe dintre stațiunile de pe insulă sunt orientate către familii, spațiile de cazare dispunând de piscine, teatre în aer liber unde zilnic au loc spectacole pentru cei mici sau activități distractive. Sunt de vizitat orașul medieval și cel antic – Rhodos și Lindos – și castele. Și neapărat Acvariul și Valea Fluturilor.

Corfu

Denumită și ”Insula grădină”, Corfu abundă în plantații de măslini, chiparoși, anemone și o sumedenie de alte specii de flori. Inclusiv floră marină. De vizitat sunt orașul vechi, sit al patrimoniului mondial UNESCO, plin de monumente venețiene, franceze și britanice și de alte remarcabile lucrări de arhitectură. Iar copiii vor fi încântați de cinematografele în aer liber unde rulează pentru ei desene animate.

Halkidiki

Intens vizitată, peninsula Halkidiki este celebră pentru plajele ei superbe, pădurile luxuriante și bogatul patrimoniu cultural și culinar. Muntele Athos sau Peștera Petraloniei sunt doar două dintre atracțiile ei. Poți alege între o pensiune la malul mării și un hotel care organizează activități pentru copii și tineri, supravegheați de personal specializat. Timp în care părinții se pot relaxa la tratamente spa. Neapărat de menționat că multe spații de cazare dispun de bazine special concepute pentru copii. De asemenea, vă puteți bucura de festivalurile de muzică în aer liber (jazz, muzică clasică, etno și populară).

Creta

Deși există și multe hoteluri de trei stele, ireproșabile, recomandarea se îndreaptă către pensiuni, care pe lângă condiții excelente de cazare și masă oferă și excursii culturale sau cu barca. Iar dacă vreți să vedeți o nuntă tradițională cretană, aici este locul potrivit. Siturile arheologice, orașele vechi și peșterile sunt alte atracții de neratat ale insulei, la fel și festivalurile tematice. Cei mici musai să viziteze Cretaquarium-ul din Iraklio și Parcul acvatic din Chania, cu tobogane-gigant și jocuri tip Disneyland.

Zakynthos

Plaje cu pietriș albastru și peisaje care te amuțesc prin frumusețea lor, vegetație luxuriantă, fortărețe venețiene, cătune în vârf de stâncă, peșteri, mânăstiri și muzee, apusuri spectaculoase de soare. Timp să aveți ca să puteți cuprinde totul… Timp să vă faceți, pe lângă băile de soare, să mergeți cu copiii pentru a explora lumea fascinantă a insulei subacvatice la Parcul marin.

My title page contents