Tăiței verzi cu spanac. Recomandat vegetarienilor… și nu numai!

Tăiței verzi cu spanac. Recomandat vegetarienilor... și nu numai!

Astăzi, aproape orice zi are o semnificație. Știai că pe 6 octombrie este Ziua Tăițeilor? Tăițeii pot fi serviți simpli, prăjiți sau reci.

 

Știai că…

  • În fiecare an se consumă, în întreaga lume, 95 de miliarde de porții de tăiței instant?
  • China este în top: se consumă 42 de miliarde de pachete de tăiței instant în fiecare an.  Adică 44% din cantitatea consumată pe întreg globul.
  • Lungimea tăițeilor dintr-un pachet de ramen este de 51 de metri, aproximativ egală cu cea a două terenuri de tenis?

 

Tăiței verzi cu spanac

Porții: 4

Pregătire: aproximativ 20 minute

 

Ai nevoie pentru tăiței verzi cu spanac de:

400 g tăiței verzi

Sare

Piper

2 ardei iuți

250 g baby spanac proaspăt

4 linguri ulei de măsline

4 linguri smântână

1 linguriță cimbru uscat

40 g parmezan ras

 

Pregătești rețeta de tăiței verzi cu spanac așa:

Fierbi tăițeii al dente într-o cantitate mare de apă, cu un praf de sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Tai ardeii iuți fâșii și îi cureți de semințe. Când sunt fierți, scurgi tăițeii, dar ai grijă să păstrezi 5 linguri din apa în care au fiert aceștia.

Amesteci uleiul de măsline cu cele 5 linguri de apă în care au fiert tăițeii, adaugi smântâna, fâșiile de ardei iute și cimbru și bați amestecul cu telul. Apoi adaugi în compoziția rezultată tăițeii și spanacul și amesteci ingredientele. Sărezi și piperezi, după gust. La final presari parmezan ras peste tăițeii verzi cu spanac din farfurie. Poftă bună!

My title page contents