Vacanțe de toamnă în România. Destinații în care poți admira frumusețea toamnei

Vacanțe de toamnă în România. Destinații în care poți admira frumusețea toamnei

Vacanțe de toamnă în România pe care nu trebuie să le ratezi. S-a dus și vara, am scăpat și de caniculă. Am rămas cu soarele, ce încă e darnic cu noi, chiar dacă își ia pauze mai des. Toamna ne oferă ceva în plus față de toate celelalte anotimpuri: pe lângă bogăție, frumusețea ei ne copleșește.

De aceea, e o idee minunată să pui la cale o escapadă de weekend, o mini-vacanță de toamnă, într-o destinație în care poți admira natura din plin.

Vacanțe de toamnă în România: La munte

Munții Făgăraș

Aici poți admira pasul Breaza, piscul Negoiu, munții Arpașului, munții Cârtișoarei, Lacul Capra, Lacul Bâlea. Această zonă este perfecta pentru orice anotimp, dar toamna este și mai generoasă în peisaje.

Lacul Roșu

Se află la poalele Muntelui Hășmașul Mare, în apropierea Cheilor Bicazului. Valea în care se află Lacul Roșu este ferită de frig și vânt, astfel că vei respira aer proaspăt, fără să dârdâi de frig.

Pasul Tihuța

Dacă vrei să ai parte de peisaje naturale incredibile în vacanța de toamnă, atunci e musai să ajungi la Pasul Tihuța, în nordul Carpaților Orientali. Aflată la peste 1.200 metri altitudine, această trecătoare se află într-o zonă spectaculoasă între Depresiunea Dornelor și Depresiunea colinară a Transilvaniei, având un aer puternic ozonat. Se află pe DN 17, iar în apropiere vei găsi o mulțime de locuri minunate, precum lacul Colibița și stațiunea Piatra Fântânele.

Valea Vaserului

Un loc care se transformă cel mai frumos în acest sezon este Maramureș, mai exact Valea Vaserului. O plimbare cu mocănița pe Valea Vaserului te va încânta, cu siguranță. Mocănița se deplasează cu 10 kilometri la oră, iar tu vei putea admira în voie peisajele montane colorate de la geamul vagoanelor.

Vacanțe de toamnă în România: la oraș

Plimbări pe străzi înguste, o cafea băută în tihnă la o terasa cu vedere către centru sau către o piață frumoasă, ar putea fi motive suficiente pentru o vacanță de toamnă într-un frumos oraș.

La Sibiu

O vizită în Sibiu e mereu potrivită. Farmecul orașului, lumea de acolo, peisajele, Podul Minciunilor, expozițiile de la Muzeul Brukenthal, Turnurile de Apărare și Zidurile Cetății sunt atâtea motive care să te convingă să vizitezi acest oraș.

La Brașov

Munte, aer tare, peisaje încântătoare, Brașovul e destinația perfectă pentru o escapadă de toamnă. Atmosfera medievală te va purta într-o poveste frumoasă, din care nu vei dori să ieși prea repede.

Vacanțe de toamnă în România: La sat

Holbav

Transilvania este regiunea perfectă pentru o vacanță de toamnă, mai ales în zonele rurale, unde timpul pare să fi stat în loc. Tot aici ai ocazia să descoperi o parte dintre tradițiile noastre străvechi. Holbav din județul Brașov este un loc foarte pitoresc. Se află la poalele masivului Piatra Craiului, Holbav și în fiecare toamnă acest loc devine un adevărat paradis. Cu dealuri multicolore și munți înalți în fundal, Holbavul este o pictură vie. Dacă vei petrece câteva zile aici, te vei încărca de mult frumos și îți vei dori să te mai întorci.

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

My title page contents