Alergiile în timpul sarcinii sunt de două ori mai enervante.

Anotimpul călduros, începând din primavară și până toamna, are și o serie de dezavantaje. Printre ele, alergiile. Sunt neplăcute oricum, însă alergiile în timpul sarcinii sunt de două ori mai enervante.

 

Congestie nazală, nas care curge, ochi care se înroșesc și lăcrimează, mâncărimi, strănut. Toate aceste simptome apar când te aștepți mai puțin și devin la un moment dat insuportabile. Într-adevăr, în timpul sarcinii, sistemul imunitar lucrează pentru două persoane, iar manifestările pot fi mai violente decât de obicei. Partea cea mai proastă este că în sarcină ai interzis la medicamente. Ce faci pentru a mai ameliora alergiile în timpul sarcinii? Încerci să le păcălești cu câteva metode naturale.

Folosește un umidificator

Grație umidității respirația se poate îmbunătăți, ajutând la ameliorarea disconfortului produs de simptomele alergiilor. Atunci când „lovește” alergia, în majoritatea situațiilor te confrunți cu nas înfundat și mucoase inflamate și uscate, cu ochi care lăcrimează. Umidificatorul ajută la reducerea inflamației. Totuși, nu exagera cu folosirea acestuia pentru că unii alergeni, cum ar fi acarienii și mucegaiurile, se dezvoltă în medii umede. Asigură-te că umidificatorul este curățat regulat și că filtrele sunt schimbate conform indicațiilor producătorului, folosind apă distilată.

Inhalează vapori de eucalipt

Eucaliptul este recunoscut ca decongestionant nazal. Acesta, împreună cu aburii, ajută la fluidificarea secrețiilor, fiind eficient în cazurile de disconfort respirator. Adăugă o picătură sau două într-un castron de apă fierbinte, pune-ți un prosop pe cap și inhalează aburii. Alte uleiuri esențiale sau amestecuri eficiente sunt cel de lavandă și mentă, utilizate în special seara, înainte de culcare. Au rezultate pozitive și în durerile de cap. Pune câteva picături în palme și masează-ți tâmplele.

Pulverizează în nas soluție salină

O simplă pulverizare în nas a unui amestec de apă plată călduță și sare poate hidrata și calma mucoasa iritată. De asemenea, poate elimina iritația sinusurilor și eventualele cruste din nas.

Bea apă

O cantitate suficientă de apă băută te va ajuta să îți menții gura, gâtul și nasul hidratat. Acest lucru atenuează disconfortul creat de alergii.

Condimentează mâncarea cu turmeric

Turmericul conține curcumină, iar aceasta ajută la reducerea congestiei și implicit a simptomelor alergiei. Mai mult de atât, este un antioxidant care crește imunitatea organismului.

Consumă o linguriță pe zi de oțet din cidru de mere

Acest remediu natural funcționează numai pe termen lung și numai dacă este folosit în mod consecvent. Deoarece oțetul din cidru de mere este alcalin, se crede că reduce producția de mucus, curăța sistemul limfatic și restabilește echilibrul Ph-ului. Acest lucru poate ajuta și la prevenirea apariției simptomelor alergiei. Nu există o cercetare care să confirme această teorie, dar oțetul de cidru de mere este, de asemenea, excelent pentru a lupta împotriva arsurilor la stomac – un simptom comun în timpul sarcinii. Deci merită încercat.

Poartă noaptea o bandă nazală

O mulțime de oameni se confruntă cu o congestie nazală pe parcursul nopții, ceea ce face somnul dificil. N-ai nevoie de un motiv în plus să nu te odihnești cum trebuie, ai și-asa destule. Benzile nazale (create în principal pentru persoanele care sforăie) îți vor menține nările „deschise” și îți vor permite să respiri bine chiar dacă mucoasa este inflamată.

Alergiile în timpul sarcinii dacă te confrunți cu durere sau presiune în sinusuri ca urmare a unei alergii, adresează-te medicului ORL-ist. Acesta îți va oferi cele mai bune soluții, ținând cont de faptul că ești însărcinată.
.

My title page contents